Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα οι φωτογραφίες από το βαρύ οπλοστάσιο που βρέθηκε χθες στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει τέσσερις άνδρες από την Τουρκία στου Γκύζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65 χιλ. ένα πιστόλι Browning 7,65 χιλ., ένα πιστόλι CZ, έναν σιγαστήρα, δύο υποπολυβόλα, ένα Scorpion και ένα Mini Uzi 9 mm PARA, πληθώρα σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα βάρους 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, δύο πλήρεις χειροβομβίδες F1, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διεξήγαγαν μεγάλη έρευνα σε σπίτια και διαμερίσματα στην Αττική.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες τουρκικής υπηκοότητας σε διαμέρισμα-γιάφκα, στην οδό Γενναδίου, στου Γκύζη. Ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, 49 ετών, έχει ταυτοποιηθεί και καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Οι έρευνες τώρα στρέφονται σε επιθέσεις που ενδεχομένως να συμμετείχε στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει αποκλειστεί η ανάμιξη του ιδίου και γενικότερα της DHKP-C με κάποια οργάνωση στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 49χρονος καταζητούνταν επίσης για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ένα άτομο.

Όσον αφορά στον 41χρονο συλληφθέντα, εξετάζεται εάν πρόκειται για πρόσωπο που είχε εξαφανιστεί προ δεκαπενταετίας, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του διευθυντή της εταιρείας Toyota στην Τουρκία το 1996. Οι άλλοι δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Τέλος, πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη προορίζονταν για την γείτονα χώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης