Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στον απεσταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ, Χανς Φούχτελ, εργαζόμενοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίματα άναψαν, μετά τη δήλωση του Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ότι «1.000 Γερμανοί (εργαζόμενοι στην καθαριότητα) διεκπεραιώνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δεύτερη μέρα των εργασιών της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΔΕΘ επιτέθηκαν στα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας με μπουκάλια νερού, προπηλακίζοντας τον Γερμανό πρόξενο, Wolfgang Hoelscher- Obermaier.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις Φούχτελ και κατάφεραν να μπουν στο χώρο προσέλευσης των μελών της Συνέλευσης από αφύλαχτη περιοχή της ΔΕΘ.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν μετά την επίθεση και φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, ενώ απέτρεψαν εισβολή των διαδηλωτών στο κτίριο, όπου βρισκόταν ο Γιόαχιμ Φούχτελ, κάνοντας χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με τους διαδηλωτές και δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στο κτίριο)

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στον χώρο της ΔΕΘ από συνδικαλιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες σχολίασε από το… βήμα ο Χοακίν Φούχτελ. «Πρέπει να έχουμε τόλμη στη λήψη αποφάσεων. Ξέρουμε ότι ζητάμε από τους πολίτες θυσίες. Υπάρχουν τραγικές ανθρώπινες ιστορίες, σοβαρές περικοπές. Το δίκαιο της δημοκρατίας δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους να διαδηλώνουν» είπε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε ότι «είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους ανθρώπους που πλήττονται από αυτά τα μέτρα. Έχω όμως να πω σ’ αυτούς που πρωτοστατούν στα επεισόδια ότι κάθε πράξη βίας εκθέτει τη χώρα μας και βάζει σε κίνδυνο της εθνική προσπάθεια».

«Να μην πετάμε ρουκέτες. Υπάρχουν εργαζόμενοι στους Δήμους που δουλεύουν πιο πολύ από τον καθένα», απάντησε σήμερα μέσω twitter o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τις δηλώσεις Φούχτελ.

Πηγή φωτό – video: seleo.gr, thestival.gr, thousandnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης