Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ, 1.000 περίπου μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελληνικές, τουρκικές και κουρδικές αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους Τούρκους διαδηλωτές έξω από την τουρκική πρεσβεία, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ρηγίλλης.

(Οι διαδηλωτές στις κλούβες των ΜΑΤ, έξω από την τουρκική πρεσβεία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Ο Π. Λαφαζάνης στη συγκέντρωση)

(Ο χορός των Κούρδων)

Κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο σημείο προκειμένου να αποτρέψουν τους 300 διαδηλωτές να προσεγγίσουν το σημείο. Οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 18.00 και ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωση λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα. Ακολούθησε συγκέντρωση του ΚΚΕ. Αντιπροσωπεία του κόμματος προσπάθησε να περάσει μέσα, αλλά δεν της επετράπη η είσοδος στην πρεσβεία. Έτσι, ένα τέταρτο πριν τις 20.00 αποφάσισαν τα μέλη του ΚΚΕ να αποχωρήσουν και να μετακινηθούν προς το Σύνταγμα.

Παρόμοια συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Μας χωρίζει μια θάλασσα, μας ενώνει η αξιοπρέπεια» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσαν το «παρών» πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, καθώς και φοιτητές από την Τουρκία.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές διοργανώθηκε και στα Χανιά το απόγευμα της Κυριακής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης