Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργή, αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο που συνοδεύει τον 55χρονο προπονητή ποδοσφαίρου, Δημήτρη Λιγομένο, και περιγράφει τις αρρωστημένες «επιθυμίες» που είχε σε βάρος ανηλίκων που προπονούσε.

Δίχως να έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι σχετικά με τις μέρες και τα έργα του εκπαιδευτικού και προπονητή μπάσκετ Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος, είχε ασελγήσει σε βάρος τουλάχιστον 13 ανήλικων παιδιών στο Ρέθυμνο, μια νέα δυσώδης ιστορία έρχεται να προστεθεί στο «κάδρο» της απέχθειας και της ντροπής.

Πρωταγωνιστής και σε αυτή την υπόθεση ένας 57χρονος προπονητής, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις σε άγουρα κορμιά, τα οποία είχαν την ατυχία να πιαστούν στα «δίχτυα» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ του; Συνηθισμένο. Άνθρωπος της διπλανής πόρτας, «ευδιάθετος» και «χαμογελαστός» με αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αυτή τουλάχιστον ήταν η μία πλευρά του, καθώς η άλλη χαρακτηριζόταν από ανώμαλες σκέψεις τις οποίες δεν έχανε την ευκαιρία να μετουσιώνει σε πράξη.

Η δράση του σοκάρει. «Αυτά που έκανε είναι φρικιαστικά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Πρόκειται για τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά», αναφέρει στη zougla.gr ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Η σύλληψη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του, ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία ενός παιδιού-θύματος, το οποίο στην πιο ευαίσθητη ηλικία βίωσε στα χέρια του προπονητή του Πήγασου Πατησίων τον απόλυτο εφιάλτη.

Μετά την καταγγελία υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Τμήματος Ανηλίκων, το οποίο μετά από έρευνα των ισχυρισμών του μικρού και συλλογή στοιχείων προέβη στη σύλληψη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος που κατήγγειλε τα όσα βίωσε στα χέρια του συγκεκριμένου ανθρώπου, δεν είναι ο μόνος καθώς από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι υπήρξαν και άλλα (τουλάχιστον τρία) παιδιά που είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και ασέλγεια κατά εξακολούθηση με κατάχρηση της ιδιότητάς του, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων ένας 57χρονος ημεδαπός προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Συνελήφθη, χθες (8-4-2012) το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο ΛΙΓΟΜΕΝΟΣ Δημήτριος του Μιχαήλ και της Δήμητρας, γεννηθείς την 10-2-1955 στο Περιστέρι Αττικής, κάτοικος Αθηνών, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιπολιών, σε χώρους εξωσχολικών δραστηριοτήτων ανηλίκων παιδιών, με σκοπό την προφύλαξη τους, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών.

   

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εξελισσόμενη αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, κέρδιζε την εμπιστοσύνη ανήλικων παιδιών – παικτών της ομάδας και υποσχόμενος την αξιοποίησή τους και – σε κάποιες περιπτώσεις -με την προσφορά χρηματικών ποσών, προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους, πράξεις.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη προπονητής για ασέλγεια σε ανηλίκους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης