Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

 
Σε τραγωδία μετατράπηκε το μεσημέρι της Κυριακής το παιχνίδι για δύο ανήλικα αδέλφια στο Ελληνικό. Όλα συνέβησαν όταν ένας 13χρονος μαζί με την 9χρονη αδελφή του έπαιζαν σε λούνα παρκ-παιδότοπο της περιοχής, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν 16.10 όταν τα παιδιά έπαιζαν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες. Όπως περιγράφουν άτομα που είδαν το περιστατικό, τα δύο αδέλφια βρίσκονταν μέσα στην ίδια μπάλα.

Ξαφνικά φύσηξε πολύ δυνατός αέρας, με αποτέλεσμα η φουσκωτή μπάλα μέσα στην οποία βρίσκονταν τα παιδιά να παρασυρθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Βγήκε από την πισίνα και άρχισε να χτυπά δεξιά και αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ. Αποτέλεσμα, να τραυματιστούν και οι δύο ανήλικοι. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο zougla.gr, ένας πολίτης, μετά το περιστατικό, έτρεξε και έπιασε τον 13χρονο προκειμένου να τον βοηθήσει. Γρήγορα διαπίστωσε ότι είχε γυρίσει η γλώσσα του παιδιού κι έτσι προσπάθησε να το επαναφέρει. Αρχικά το αγόρι φάνηκε να τα καταφέρνει.Το ΕΚΑΒ μετά από κλήση ανταποκρίθηκε άμεσα με δύο ασθενοφόρα. 

Η φουσκωτή μπάλα η οποία βρισκόταν μέσα στην πισίνα

Το αγόρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κινητή μονάδα συνοδεία ιατρού, όπου και διαπιστώθηκε λίγο αργότερα ο θάνατός του. Παρ’ όλα αυτά, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς όμως επιτυχία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του zougla.gr, το αγόρι κατά τη μεταφορά του ζούσε.

Η Αστυνομία στο σημείο της τραγωδίας

Η πισίνα μέσα στην οποία έπαιζαν τα παιδιά


 
Η 9χρονη αδελφή του νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Aγία Σοφία», καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει βαριά θλάση στον πνεύμονα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί και ρήξη σπλήνας.

Παράλληλα έχουν γίνει δύο συλλήψεις υπαλλήλων του λούνα παρκ, ενώ συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, ενώ εξετάζεται από τις Αρχές αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας στον χώρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης