Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας άνδρας, 66 ετών, από περιοχή της Μαγνησίας, ο οποίος για επτά ολόκληρα χρόνια λάμβανε τη σύνταξη της θείας του, ενώ εκείνη είχε πεθάνει.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών (με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης) για απάτη κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με την απογραφή που είχε διεξαγάγει το ΙΚΑ λόγω της μνημονιακής δέσμευσης το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 66χρονος φέρεται να λάμβανε τη σύνταξη της νεκρής θείας του, ύψους 630 ευρώ, από το 2004 μέχρι τον Μάρτιο του 2012. Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν άλλη μία θεία του συν-δικαιούχος του λογαριασμού και ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιας εκ των δύο τα χρήματα λάμβανε.

Την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε και ο εισαγγελέας, ενώ στην απόφαση του δικαστηρίου ελήφθησαν υπ’ όψιν ελαφρυντικά.
Το συνολικό ποσό που φέρεται να είχε λάβει ο 66χρονος ανερχόταν σε 66.000 ευρώ περίπου.

Από την εν λόγω υπόθεση προκύπτει και η αδυναμία των υπηρεσιών του ΙΚΑ να ενημερώσει η μία την άλλη για την τύχη μιας ασφαλισμένης του. Ενώ ο καταδικασθείς είχε δηλώσει στο Τμήμα Παροχών τον θάνατο της θείας του, αυτό δεν είχε ενημερώσει το Τμήμα Συντάξεων, ώστε συγχρόνως να διακοπεί η συνταξιοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης