Μπορεί να ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, αλλά ως λαός, σε κάποιους τομείς, στερούμαστε παιδείας και υποδομής. Μπορεί απ’ το σχολείο να μη μάθαμε την αξία της γυμναστικής και να ψάχναμε λόγους να γλυτώσουμε το μάθημα, μπορεί να μην είμαστε μια χώρα γεμάτη πάρκα και ποδηλατοδρόμους και να έχουμε συνηθίσει να γυμναζόμαστε δύο μήνες πριν από το καλοκαίρι για να δείχνουμε ωραίοι στην παραλία, ωστόσο, όπως επισημαίνει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και προπονήτρια pilates Σοφία Τζανετάκου, ποτέ δεν είναι αργά!

Η γυμναστική δεν είναι μόδα ούτε υποχρέωση, είναι τρόπος ζωής! Τρόπος ζωής που πρώτα και κύρια μας βοηθά να είμαστε υγιείς, γεμάτοι σωματική και πνευματική ευεξία και τελικά να έχουμε υγιές και σφριγηλό κορμί (άρα και τονωμένη αυτοπεποίθηση). Η πλειονότητα των γιατρών συστήνει άσκηση για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και παθολογικών προβλημάτων και τόσο τ’ αποτελέσματα όσο και η διάρκειά τους είναι θεαματικά. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή της γυμναστικής σε ψυχολογικά προβλήματα, μια και άπειρες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν μελαγχολία, κατάθλιψη και άνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα, οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί, αλλά με λίγη καλή διάθεση όλοι μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο 2-3 φορές την εβδομάδα για να βγούμε να περπατήσουμε μια ώρα και ν’ αποσυμφορηθούμε απ’ το στρες και την πίεση. Να αφήσουμε το αυτοκίνητο στην άκρη όταν πρόκειται για κοντινές μετακινήσεις. Γιατί και η καρδιά είναι ένας μυς, που, όπως όλοι, λειτουργεί καλύτερα όταν είναι γυμνασμένος.

Στα γυμναστήρια αλλά και στους περισσότερους δήμους υπάρχουν προγράμματα για ανθρώπους όλων των ηλικιών (και για ευπαθείς ομάδες), χαμηλού έως και μηδενικού κόστους. Στη χώρα μας, 6 μήνες τον χρόνο έχουμε καλοκαίρι, ιδανικός τρόπος άσκησης είναι το κολύμπι, ασφαλής τρόπος γυμναστικής χωρίς επιβαρύνσεις και με τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας να βελτιώνουν σώμα και πνεύμα.

Πολλοί άνθρωποι ανήκουν στην κατηγορία «σιχαίνομαι τη γυμναστική», αλλά, αν σκεφτούν την πληθώρα αθλημάτων και τρόπων άσκησης, σίγουρα θα βρουν κάτι να τους ταιριάζει! Ας εντάξουμε, λοιπόν, την άσκηση στη ζωή μας και σίγουρα θα είμαστε ευγνώμονες για τη βελτιωμένη ποιότητα ζωής μας, την ευεξία αλλά και το ωραίο μας κορμί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλειο κορμί; Ξεκίνα τώρα!

Όλοι μας ονειρευόμαστε να βγαίνουμε με τέλειες αναλογίες στην παράλια, αλλά δεν βοηθάμε προς αυτήν την κατεύθυνση παρά μόνο δύο μήνες πριν αρχίσει το καλοκαίρι! Διάστημα που ποτέ δεν είναι αρκετό για να πετύχουμε τον στόχο μας και προβαίνουμε σε υπερβολές που μακροπρόθεσμα μας βγαίνουν μόνο σε κακό. Ξεκίνα τώρα!

Η αρχή του φθινοπώρου είναι η κατάλληλη περίοδος να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις, μια και ο χρόνος είναι με το μέρος σου! Εντάσσοντας ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής στη ζωή σου με αερόβια και αναερόβια άσκηση και ακολουθώντας τους κανόνες της υγιεινής διατροφής, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, χωρίς στερήσεις και εξαντλητική γυμναστική! Ξεκινήστε από τώρα λοιπόν!

Πηγή: MediDiatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης