Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα ποτήρι λεμονάδα. Το λεμόνι και το lime είναι δύο διαφορετικά είδη αν και αντικαθιστούν άνετα το ένα το άλλο. Το lime είναι πιο όξινο από το λεμόνι αλλά και τα δύο έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά. Θα τα βρείτε σε χυμούς, ποτά, μαρμελάδες, πίκλες, σνακ, ακόμα και γλυκά. Τα πιο γνωστά οφέλη τους είναι τα εξής:

1. Βιταμίνη C: Είναι εξαιρετική για το ανοσοποιητικό. Τα λεμόνια έχουν κατά ένα τρίτο περισσότερη βιταμίνη C από τα limes. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμονιού ή lime και μία κουταλιά μέλι είναι ιδανικό για το κρύωμα και το βήχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Στομάχι: Ο χυμός λεμονιού ή lime βοηθάει στη διαδικασία της πέψης και γι’ αυτό συστήνεται μετά από ένα βαρύ γεύμα. Προσθέστε σε κάθε πιάτο σας μερικές σταγόνες και θα έχετε αντίστοιχο κέρδος. Θυμηθείτε ωστόσο ότι δεν ταιριάζει με το γάλα. Ο χυμός λεμονιού σε νερό ανακουφίζει από καούρες και δυσπεψία. Συντελεί επίσης στην αποβολή τοξινών που προκαλούν δυσκοιλιότητα.

3. Αρτηριακή πίεση: Ο χυμός lime είναι καλή πηγή Καλίου που ελέγχει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης.

4. Αντι-καρκινικές ιδιότητες: Τα κίτρα περιέχουν ενώσεις που φαίνεται ότι καταπολεμούν τον καρκίνο στο στομάχι, τους πνεύμονες, το στήθος και την επιδερμίδα. Η λεμονίνη εντοπίζεται στο σώμα ακόμα και 24 ώρες μετά την κατανάλωση ενώ όταν προέρχεται από άλλες τροφές μένει μόνο 4-6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5. Απώλεια βάρους: Νερό με χυμό λεμονιού και μια κουταλιά μέλι νωρίς το πρωί πριν φάτε ή πιείτε κάτι άλλο, καίει τα λίπη και αποτοξινώνει.

6. Μαλλιά: Όταν εφαρμοστεί χυμός λεμονιού στο κεφάλι, καταπολεμά την πιτυρίδα και την τριχόπτωση.

7. Ούλα: Απώλεια βιταμίνης C προκαλεί ασθένειες των ούλων. Τακτική κατανάλωση λεμονιών και limes, σε οποιαδήποτε μορφή κρατά τα ούλα υγιή.

8. Επιδερμίδα: Οι αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες του lime αναζωογονούν την επιδερμίδα και προστατεύουν από μολύνσεις. Ο φλοιός του λεμονιού όταν τρίβεται πάνω στην επιδερμίδα, ενυδατώνει. Πίνετε συχνά χυμό λεμονιού με νερό και θα έχετε νεανική επιδερμίδα χωρίς στίγματα.

9. Μάτια: Οι αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λεμονιού προστατεύουν τα μάτια από μολύνσεις. Απλά πίνετε το χυμό του.

Πηγή: amplokaristes.blogspot

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης