Μπορεί να σε εκπλήσσει αλλά ακόμη κι άνθρωποι που φαίνονται γεμάτοι αυτοπεποίθηση μπορεί να έχουν στιγμές αδυναμίας. Μάθε πώς θα διώξεις κάθε αρνητική σκέψη και θα οπλιστείς με αυτοπεποίθηση! Σου έχουμε 8 σούπερ τρόπους για να το καταφέρεις!

1. Έχεις επιτυχίες! Μάθε να τις αναγνωρίζεις
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε την αξία μας είναι να εστιάσουμε στο τι έχουμε πετύχει! Κάνε μια λίστα με τα μικρά και μεγάλα επιτεύγματά σου και θα συνειδητοποιήσεις το πόσα έχεις καταφέρει! Δες το σαν παιχνιδάκι και κατάγραψε κάθε σου μικρή επιτυχία, σαν να έγραφες μια χιουμοριστική μίνι-βιογραφία σου και θα δεις πως η λίστα πραγματικά μπορεί να γίνει εκτενής! Από τα βραβεία που έλαβες, τις εξετάσεις που πέρασες, τις χειροτεχνίες σου, τις κατακτήσεις σου στον ερωτικό τομέα, ακόμη και το τέλειο γεύμα που ετοίμασες μόνη σου, αποτελούν μικρά επιτεύγματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Κάπου είσαι καλή! Σταμάτα να το κρύβεις (και στον εαυτό σου)
Όλοι έχουμε κρυμμένους άσσους στο μανίκι και δυνατά σημεία! Είτε αυτό είναι η εμφάνιση, κάποιο σημείο του σώματός μας π.χ. μακριά πόδια ή όμορφο μπούστο ή κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου όπως γαλλική μυτούλα ή εκφραστικά μάτια, είτε κάποια δεξιότητάς μας, είναι λόγοι για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Η μετριοφροσύνη είναι καλή αλλά μέχρι ένα σημείο. Σταμάτα να κρύβεις και να υποτιμάς τα χαρίσματά σου και ανάδειξέ τα!

3. Άκου τι έχουν να σου πουν οι γύρω σου
Αν δυσκολεύεσαι να βρεις τα δυνατά σου σημεία μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια φίλων και συγγενών ή απλά να δώσεις βάσει σε όσα στο λένε! Ρώτα τους τι είναι αυτό που θαυμάζουν σε εσένα και θα εκπλαγείς με τα στοιχεία αυτά της προσωπικότητάς σου που οι άλλοι ζηλεύουν σε εσένα! Είναι ο δυναμισμός που βγάζεις προς τα έξω ακόμη κι αν καταβάθος νιώθεις αδύναμη; Είναι η ηρεμία σου ή η ικανότητά σου να χειρίζεσαι καταστάσεις; Όποιο κι αν είναι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα που σε κάνει να ξεχωρίζεις, αξίζει να το μάθεις!

4. Συνέχισε να προσπαθείς, ακόμη κι αν νιώθεις απογοήτευση

Η τόνωση της αυτοπεποίθησης δεν είναι κάτι που γίνεται αυτόματα, ούτε εύκολα. Μην περιμένεις να τα καταφέρεις από την πρώτη φορά. Κάνε μικρά βηματάκια μέχρι να τα καταφέρεις! Κάθε φορά που «πέφτεις», μη τα παρατάς. Οπλίσου με δύναμη, στάσου στα πόδια σου και συνέχισε μέχρι να τα καταφέρεις.

5. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου

Πως περιμένεις να σε εκτιμήσουν οι άλλοι αν εσύ η ίδια δεν υπολογίζεις τον εαυτό σου; Το να σχηματίσεις θετική άποψη και εικόνα για εσένα την ίδια δε σε κάνει εγωίστρια αλλά σε γεμίζει αυτοπεποίθηση. Μάθε να αναγνωρίζεις την αξία σου κι άσε τα υπόλοιπα απλά να έρθουν!

6. Μάθε να χαλαρώνεις και μην αγχώνεσαι με το παραμικρό

Όταν κάτι πάει στραβά φέρνεις την καταστροφή, πελαγώνεις και επιβεβαιώνεις στον εαυτό σου το πόσο… άχρηστη είσαι; Μήπως όλα ξεκινούν από εδώ; Η ζωή δεν έχει πάντα επιτυχίες και κάθε φορά κάτι μπορεί να μην έχει την έκβαση που θα ήθελες, αυτό όμως δεν είναι λόγος για να αυτοτιμωρείσαι. Προσπάθησε να διατηρείς την ψυχραιμία σου για να βρεις τον τρόπο να διορθώσεις τα πράγματα! Μερικές φορές οι λύσεις είναι πολύ απλές, απλά μέσα στον πανικό μας δεν τις βλέπουμε!

7. Προετοίμασε τον εαυτό σου για ότι σε φοβίζει
Το να είσαι προετοιμασμένη ακόμη και για το άσχημο ενδεχόμενο, είναι ένας καλός τρόπος για να μην πέφτεις ψυχολογικά κάθε φορά που τα πράγματα δε βαίνουν κατ΄ευχήν. Όσο πιο προετοιμασμένη είσαι, τόσο πιο εύκολα θα αποδεχτείς τη δυσκολία ή την αποτυχία ενώ θα χαρείς διπλά αν τελικά όλα πάνε καλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

8. Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη
Τα λάθη είναι ανθρώπινα και κανείς μας δεν μπορεί να τα αποφύγει! Τις περισσότερες φορές μπορούν να διορθωθούν, αλλά ακόμη κι αν αυτό δε γίνεται, μπορούν να γίνουν διδακτικά! Μάθε από τα λάθη σου και σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για το παρελθόν διότι δε θα πετύχεις τίποτα. Αναγνώρισε τι έκανες λάθος, προσπάθησε να το διορθώσεις και προχώρα παραπέρα!

Πηγή: womenonly.gr
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης