Για όλους μας είναι πιο απλό και εύκολο να πάμε σε ένα εμπορικό κατάστημα και να αγοράσουμε μια μάσκα ματιών, ένα peeling σώματος και να πάμε σπίτι μας. Όμως υπάρχει και η επιλογή να φτιάξουμε εμείς μάσκες ομορφιάς με συστατικά από τη φύση και να έχουμε εξίσου τα ίδια θετικά αποτελέσματα!

Το χαμομήλι μπορεί να είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό προσώπου καθώς έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και για να ξανθαίνουν τα μαλλιά. Ιδανικό για κρύες κομπρέσες σε ερεθισμένα(έπειτα από ένα ξεβάψιμο ματιών) και κουρασμένα μάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την μάσκα σύσφιξής μπορείτε να αξιοποιήσετε τα αυγά που έχετε σπίτι σας. Χτυπάτε ελαφρά δύο ασπράδια αυγών και στη συνέχεια τα απλώνετε στο πρόσωπο σας(όχι στη περιοχή των ματιών).Αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σας τραβάει και μετά ξεβγάζετε με χλιαρό νερό που σιγά σιγά θα γίνεται κρύο. Ας μην ξεχνάτε το μέλι και τις ευεργετικές του ιδιότητες, ειδικά για ξηρή, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα απλώστε στο πρόσωπο σας μια στρώση μέλι και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Ωστόσο και με το πορτοκάλι μπορείτε να δημιουργήσετε μια μάσκα. Αρχικά πολτοποιείτε ένα πορτοκάλι και στη συνέχεια το χρησιμοποιείται σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και την ξεβγάζετε. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό, γυαλιστερό και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.

Λένε ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά ένα μήλο μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο να δημιουργήσετε μια υπέροχη μάσκα ομορφιάς. Αρχικά αλέθετε ένα μήλο ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και μέχρι το μείγμα να γίνει λείο το απλώνετε στο πρόσωπο σας και το αφήνετε για 15 λεπτά να δράσει στο τέλος την ξεπλένεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης