Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το χιούμορ είναι κάτι που ο άνθρωπος το έχει έμφυτο, στην πραγματικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να διδαχτεί. Και ποιος είναι καλύτερος να το διδάξει στα μικρά παιδιά, από τους ίδιους τους γονείς τους;

Από το πρώτο βρεφικό χαμόγελο, μέχρι την προσπάθεια του νηπίου να μιμηθεί μια δική σας αστεία συμπεριφορά ή ατάκα, όλα είναι μια συνεχής εκμάθηση του χιούμορ. Το γέλιο, οι αστείες φωνές, οι αστείες εικόνες, οι γκριμάτσες, το στοιχείο της έκπληξης και τα πρώτα παιδικά ανέκδοτα, όλα συμβάλλουν στο να αποκτήσει το παιδί αίσθηση του χιούμορ. Γιατί, όμως, αυτό είναι τόσο σημαντικό;

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ είναι εξυπνότερα, πιο αισιόδοξα, πιο κοινωνικά, έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και αντιμετωπίζουν πιο εύκολα δυσάρεστες ή δύσκολες καταστάσεις. Επιπλέον, τα παιδιά που γελούν πολύ είναι πιο υγιή, έχουν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη αντοχή στο πόνο και τις σωματικές ασθένειες.


Αν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε το μικρό σας να ανακαλύψει τη χαρούμενη πλευρά της ζωής, καλό θα είναι κάνετε τα παρακάτω:
  • Μην αφήνετε καμία ευκαιρία για γέλιο και παιχνίδι μέσα στην ημέρα να πάει χαμένη, αφήνοντας στην άκρη τη σοβαρή πλευρά του εαυτού σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης