Οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ -με ή χωρίς καφεΐνη- κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
Για όσους πίνουν δύο καφέδες την ημέρα, ο κίνδυνος ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, της πιο συχνής μορφής καρκίνου του ήπατος, είναι μειωμένος κατά 35% κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Όσοι καταναλώνουν έναν καφέ ημερησίως έχουν 20% μικρότερο κίνδυνο, ενώ για όσους πίνουν πέντε ο κίνδυνος μειώνεται περίπου στο μισό (50%).
Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων του Σαουθάμπτον και του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα Όλιβερ Κένεντι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», σύμφωνα με τη «Guardian», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 26 έρευνες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περισσότερα από 2,25 εκατομμύρια άτομα.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr