Στις πολιτικές εξελίξεις μετά τις βουλευτικές εκλογές, που θεωρείται πολύ πιθανό να διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου του 2018 στην Ιταλία, αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πιο αναλυτικά, ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής, μιλώντας στον ιταλικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν στις εκλογές λάβουμε ποσοστό 40%, θα μπορούσαμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Αν δεν τα καταφέρουμε, το βράδυ των εκλογών θα απευθύνουμε δημόσια έκκληση στις άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα έχουν μπει στο κοινοβούλιο, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας και την ομάδα μας. Και θα κυβερνήσουμε με όποιον συμφωνήσει».

Ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι είναι κάθετα αντίθετος στο να παραμείνει πρωθυπουργός ο Πάολο Τζεντιλόνι και μετά τις εκλογές και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η κυβερνητική ομάδα των Πέντε Αστέρων θα είναι πλούτος για όλη την χώρα και όχι μόνο του Κινήματος του Γκρίλο».

Με αναφορά στον νέο εκλογικό νόμο (που βασίζεται σε ένα τρίτο πλειοψηφικού συστήματος και δυο τρίτα απλής αναλογικής), ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, τόνισε πως «φτιάχτηκε για να κυβερνήσουν μαζί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, αλλά σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, αφού τα δυο αυτά κόμματα, μαζί, δεν ξεπερνούν το 35%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει των τελευταίων δημοσκοπικών ερευνών, τέλος, το κίνημα Πέντε Αστέρων βρίσκεται στο 28,2%, το Δημοκρατικό Κόμμα στο 23,4%, η Φόρτσα Ιτάλια στο 16,7%, η Λέγκα του Βορρά στο 14,3% και το αριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι, στο 6,6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης