Πανικός επικράτησε στη Μελβούρνη, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της πόλης. O δράστης είναι ελληνικής καταγωγής, 26 ετών και ονομάζεται Δημήτρης Γαργασούλης.

Oι Αρχές απέκλεισαν το κέντρο της Μελβούρνης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδόΗ επίθεση σημειώθηκε στις 14.00 (τοπική ώρα) σε περιοχή με εμπορικά κέντρα, όταν ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 31. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα 10χρονο παιδί. Τραυματίες είναι ένα 3χρονο αγόρι, ένα 2χρονο παιδί που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένα 9χρονο παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε ελιγμούς κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος -την ώρα που η κίνηση είναι αυξημένη-, ανέπτυξε ταχύτητα και σκόρπισε τον θάνατο στο κέντρο της πολυσύχναστης πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μολονότι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή, δεν επενέβησαν εγκαίρως.

Στη συνέχεια, οι Αρχές απέκλεισαν το κέντρο της Μελβούρνης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις Αρχές.

Σε συνέντευξη Τύπου η αστυνομία δήλωσε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε σταθμό του μετρό στα νότια προάστια της Μελβούρνης.

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης