Στιγμές αγωνίας και τρόμου βιώνουν οι γονείς των παιδιών τα οποία βρίσκονταν χθες στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena, όταν έγινε η φονική έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας. 

Από χθες το βράδυ άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο tweets από ανθρώπους που δεν είχαν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι του Μάντσεστερ άνοιξαν τα σπίτια τους σε ανθρώπους που είχαν φύγει πανικόβλητοι από το σημείο της τραγωδίας, ενώ σύντομα έγινε γνωστό ότι περισσότερα από 50 παιδιά, τα οποία έφυγαν από τον χώρο της επίθεσης χωρίς τους γονείς τους ή αυτούς που τα επέβλεπαν, έχουν βρει καταφύγιο σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν το hashtag #ManchesterMissing, προκειμένου να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες χαμένων παιδιών και νεαρών, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τους εντοπίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θείος 8χρονης: Η ανιψιά μου είναι νεκρή
 
Αρχικά, μία από τις αγνοούμενες ήταν και η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος (Saffie Rose Roussos), φωτογραφία της οποίας εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα και στις ανακοινώσεις της βρετανικής αστυνομίας για τα άτομα που αγνοούνται από την επίθεση στο Μάντσεστερ. 

Η 8χρονη είχε πάει στη συναυλία μαζί με τη μαμά της και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Λίγο μετά τις 14.35, ο θείος της ανήλικης μιλώντας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι η ανιψιά του είναι νεκρή.

Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα 

Μία 18χρονη θαυμάστρια της διάσημης τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε ήταν το πρώτο θύμα της πολύνεκρης επίθεσης που ταυτοποιήθηκε.

Πρόκειται για την Georgina Bethany Callander. Οι φίλοι της άτυχης 18χρονης ανεβάζουν φωτογραφίες στo Twitter με τη φωτογραφία της, αναφέροντας πόσο γλυκό κορίτσι ήταν και πόσο θα τους λείψει η παρουσία της.

Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες, η Georgina απεικονίζεται με την αγαπημένη της τραγουδίστρια σε παλαιότερη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, πριν από δύο χρόνια.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της βρετανικής Αντιτρομοκρατικής

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της βρετανικής Αντιτρομοκρατικής και των μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο τρομοκράτης-καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον χώρο των εκδοτηρίων του Manchester Arena λειτούργησε μόνος του ή αντίθετα υποστηρίζεται από δίκτυο της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο καμικάζι είναι νεκρός και μάλιστα έχει ήδη ταυτοποιηθεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μ. Βρετανία έπειτα από εκείνο του 2005, το οποίο θέτει εκ των πραγμάτων και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο το ζήτημα ασφαλείας στη χώρα. Η προεκλογική εκστρατεία διεκόπη, αλλά η σφαγή στο Μάντσεστερ αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ήδη η Τερέζα Μέι έχει απολέσει σημαντικό ποσοστό από το προβάδισμα των 20 μονάδων που διέθετε στην αρχή της προεκλογικής καμπάνιας. Αναμένεται, επίσης, να ενισχυθεί εκ νέου το κύμα ξενοφοβίας στη Μ. Βρετανία, το οποίο αποτέλεσε και τον πυρήνα που χαρακτήρισε την επιλογή των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Η βόμβα που πυροδοτήθηκε στο Manchester Arena ήταν τυλιγμένη με καρφιά και βίδες, έτσι ώστε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς.

Στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε είχαν προσέλθει πολύ νεαρές ηλικίες καθώς και οικογένειες με τα παιδιά τους, δεδομένου ότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε πολύ νεαρά άτομα.

(Bίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.

Η οργάνωση ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο στάδιο Manchester Arena.

Νωρίτερα ένας υποστηρικτής του ISIS εμφανίστηκε σε video να λέει: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα λιοντάρια στη σημαία του Ισλαμικού Κράτους θα επιτεθούν σε όλους τους άπιστους και τους προδότες».

Ο ίδιος στο τέλος του βίντεο σηκώνει ένα χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένη η λέξη «Μάντσεστερ» καθώς και η χθεσινή ημερομηνία, στα αγγλικά.

Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης