Ανάρπαστα έγιναν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, τα εισιτήρια για σύντομες πτήσεις στο διάστημα, τα οποία διατέθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι κοστίζουν πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ, όπως ανέφερε σήμερα ο τοπικός Τύπος.

Συνολικά 305 υποψήφιοι ταξιδιώτες εγγράφηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε μια από τις ιδιωτικές πτήσεις που προσφέρει η ολλανδική εταιρία SXC στην κινεζική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao, επισημαίνει η Ημερησία της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι επιχειρηματίες από μεγάλες οικονομικές μητροπόλεις όπως η Σανγκάη και η Τσενγκντού, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι διαστημικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν με διθέσιο διαστημόπλοιο, όπου θα βρίσκονται ο πιλότος αστροναύτης και ο μοναδικός επιβάτης, και προβλέπονται δύο εκδοχές: το διαστημόπλοιο Lynx Mark I θα φθάσει σε ύψος 61 χλμ. και το έταιρο Lynx Mark II σε ύψος 103 χλμ.

Οι πτήσεις με το πρώτο διαστημόπλοιο, τα εισιτήρια για το οποίο πωλήθηκαν στην τιμή των 599.999 γιουάν (71.000 ευρώ) το καθένα, προγραμματίζονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος παραμονής στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, θα είναι πέντε με έξι λεπτά.

Οι επιβάτες που έχουν διαλέξει μια πτήση με το δεύτερο διαστημόπλοιο θα πρέπει να περιμένουν το 2016.

Οι εκτοξεύσεις θα γίνουν από διαστημική βάση της ερήμου Μοχάβε στις δυτικές ΗΠΑ.

Στην ιστοσελίδα της, η εταιρία SXC εξηγεί ότι ιδρύθηκε από «έμπειρους επαγγελματίες της αεροδιαστημικής» οι οποίοι «έχουν αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του διαστημικού ταξιδιού ως εμπορικού μέσου μεταφοράς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης