Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 (ώρα Ελλάδας) η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας σε διαμέρισμα στην περιοχή Σεν Ντενί, στο βόρειο Παρίσι, κοντά στο γήπεδο όπου την Παρασκευή εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στις 06.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, διεξήχθη για τη σύλληψη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, αλλά κι άλλων υπόπτων. Τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί. Νωρίτερα, διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς, εκ των οποίων η μία φέρεται να ήταν γυναίκα-καμικάζι ζωσμένη με εκρηκτικά, τα οποία και πυροδότησε. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις. Εξ αυτών, ένα άτομο φέρεται να είναι αυτό που παρείχε καταφύγιο στους υπόλοιπους υπόπτους. 
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας επενέβη, με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Το Reuters μετέδωσε ότι οι ύποπτοι που είχαν οχυρωθεί στο διαμέρισμα σχεδίαζαν επίθεση στο επιχειρηματικό κέντρο La Defense.

Ο βασικός ύποπτοςΠαράλληλα, τουλάχιστον 50 στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CNΝ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε ότι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο όπου διεξαγόταν η επιχείρηση. Παρακείμενα σχολεία και δημόσια κτήρια έκλεισαν. Επίσης, διακόπηκε η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής. Την ίδια ώρα, πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδεόταν με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές Αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου που διαφεύγουν.

Οι γαλλικές Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα έναν αριθμό τηλεφώνου για όλους όσοι αναζητούν συγγενικά τους πρόσωπα. Πρόκειται για το +33 (0) 800 40 60 05. Παράλληλα στο τηλέφωνο +33 (0)1 45 55 80 00 μπορούν να επικοινωνούν οικεία πρόσωπα ατόμων που είχαν μεταβεί στο Παρίσι για τουρισμό.

Βροχή πυροβολισμών, επί περισσότερο από μία ώρα, στην περιοχή Σεν Ντενί:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης