Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η έκδοση του πρώην δικτάτορα του Παναμά, Manuel Noriega, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο 77χρονος πρώην στρατιωτικός θα μεταβεί με αεροπλάνο από τη Γαλλία στον Παναμά προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών για ποινές που αφορούν σε παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Manuel Noriega έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην του για δολοφονία και διαφθορά. Θα εκτίσει την ποινή του σε φυλακή της γενέτειράς του», ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών του Παναμά, Roberto Henriquez.

Ο Manuel Noriega κυβερνούσε τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής από το 1983 μέχρι το 1989.

«Πρόκειται για “καλά” νέα. Είναι πολύ θετικό ότι ένας κουρασμένος γέρος θα επιστρέψει πίσω στο σπίτι του», τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Yves Leberquier.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην δικτάτορας είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 1990 στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης των Η.Π.Α. στον Παναμά με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας περάσει 20 χρόνια σε φυλακή των Η.Π.Α. στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έκδοσή του στη Γαλλία όπου είχε καταδικαστεί για ξέπλυμα χρήματος μέσω μιας γαλλικής τράπεζας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Ενέκρινε την έκδοση του Νοριέγκα στον Παναμά, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, 22:31

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης