Ξεκάθαρος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta, όσον αφορά στο ζήτημα της συνέχισης των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το έδαφος του Αφγανιστάν μετά την κατάρριψη ενός αεροπλάνου, τύπου stealth, από τις δυνάμεις του Ιράν πριν από δύο εβδομάδες. Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν , Hamid Karzai, εξήγησε ότι οι Η.Π.Α. θα συνεχίζουν να προστατεύουν την ασφάλεια τόσο της χώρας τους όσο και των συμμάχων τους, υπογραμμίζοντας ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

«Η πτώση του RQ-170 Sentinel δεν θα αλλάξει τα σχέδια μας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η κυβέρνηση του Ιράν έχει απορρίψει την πρόταση του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama, για επιστροφή του αεροσκάφους. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Mahmoud Ahmadinejad δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας ότι το αεροπλάνο θα αναλυθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του με σκοπό την αναπαραγωγή του.

Από την πλευρά του ο Hamid Karzai είπε πως το Αφγανιστάν διατηρεί καλές σχέσεις γειτονίας με όλες τις γύρω χώρες, εξηγώντας ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε συγκρούσεις καθώς η χώρα του αντιμετωπίζει τον δικό της γολγοθά με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο τέλος του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Το κατασκοπευτικό αεροπλάνο ανήκει πλέον σε εμάς», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011, 03:02

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης