Ο Κλιντ Ουίλιαμσον, επικεφαλής της ειδικής ομάδας ερευνών για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, θα δημοσιοποιήσει την έκθεση πορισμάτων την επόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλλες, δήλωσαν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug διπλωματικές πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κατηγορητήρια που θα προκύψουν από αυτή θα εκδοθούν μετά τη συγκρότηση του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται στις αρχές του έτους.

Ο κ. Ουίλιαμσον επισκέφθηκε την Τρίτη το Βελιγράδι και τη Δευτέρα την Πρίστινα με το μήνυμα ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν εγκαίρως και ότι δεν πρέπει να συνάγονται συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανός εισαγγελέας τόνισε ότι γνωρίζει τις εικασίες και φημολογίες που συνεχώς διογκώνονται και επισήμανε ότι «πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας δεν θα δημοσιοποιηθούν πριν από την κοινοποίηση των ίδιων των αποτελεσμάτων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής ερευνητικής ομάδας, ο γενικός εισαγγελέας ενημέρωσε τους αξιωματούχους της Σερβίας, τον εισαγγελέα για τα εγκλήματα πολέμου και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας και μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα επόμενα βήματα στην έρευνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής ερευνητικής ομάδας.

Ο κ. Ουίλιαμσον ευχαρίστησε κατά τις συναντήσεις τους συνομιλητές του για τη συνεργασία τους, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της έρευνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης