Ο Ντόναλντ Τραμπ προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, επιτέθηκε φραστικά στον Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών.

Η διάρκειας 90 λεπτών τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον άρχισε με επιθετικές διαθέσεις, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν την καθιερωμένη χειραψία.
Μέσα σε λίγα λεπτά, η κοινή τηλεοπτική παρουσία των δύο υποψηφίων, μετατράπηκε σε μια ακραία φραστική αντιπαράθεση, γύρω από το βίντεο του 2005, το οποίο έγινε γνωστό την Παρασκευή. Σε αυτό το βίντεο, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις για τις γυναίκες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τις έπειθε να έχουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ενοχληθεί από το βίντεο αυτό, το οποίο χαρακτήρισε «κλειστή προσωπική συνομιλία» ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες απ’ ότι ο ίδιος.

«Τα δικά μου είναι λόγια, ενώ τα δικά του είναι πράξεις» υποστήριξε ο Τραμπ που εμφανίστηκε στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί με γυναίκες, που έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, κατηγόρησε και τη Χίλαρι Κλίντον ότι στράφηκε κατά των γυναικών που έχουν κατηγορήσει το σύζυγό της, για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Τραμπ αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τον Λευκό Οίκο. «Έχει δηλώσει ότι το βίντεο δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στον καθένα που άκουσε τα λεγόμενά του, ότι τον αντιπροσωπεύει επακριβώς» δήλωσε η Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταγγελίες για βιασμούς, παρενοχλήσεις και εκβιασμούς

Πριν τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, οι τέσσερις καταγγέλλουσες έκαναν δηλώσεις για τα όσα φέρονται να βίωσαν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τις Kathleen Willey, Juanita Broaddrick, Kathy Shelton και Paula Jones.

Στις δηλώσεις της, η Broaddrick κατηγόρησε τον Μπιλ Κλίντον ότι τη βίασε, την περίοδο που εκείνoς ήταν γενικός εισαγγελέας. Επίσης εξαπέλυσε πυρά κατά της Χίλαρι Κλίντον λέγοντας ότι ήταν εκείνη που παρενέβη και την προειδοποίησε να τηρήσει την σιωπή της, καθώς ο σύζυγός της έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία το 1992.

«Ο κ. Τραμπ μπορεί να χρησιμοποίησε κάποιες άσχημες εκφράσεις όμως ο Μπιλ Κλίντον με βίασε και η Χίλαρι Κλίντον με απείλησε» είπε και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση σε αυτό». Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο βιασμός της έγινε το 1978, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Little Rock. Η μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του, τέθηκε στο αρχείο το 2001 και δεν ασκήθηκαν ποτέ ποινικές διώξεις σε βάρος του Κλίντον.

Οι Willey και Jones προέβησαν σε ανάλογες καταγγελίες κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Όσον αφορά τη Shelton, η ίδια κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 12 ετών, από έναν 41χρονο στο Αρκάνσας. Σύμφωνα με την καταγγελία της, δικηγόρος υπεράσπισης του 41χρονου ήταν η Χίλαρι Κλίντον.

«Κατάφερε να σώσει τον πελάτη της» είπε ο Τραμπ που συνόδευε τις γυναίκες στον χώρο όπου μιλούσαν ενώπιον δημοσιογράφων. «Η Κλίντον έχει καταγραφεί σε δύο κασέτες να γελάει για αυτό» πρόσθεσε.

Σχετικά με την υπόθεση της Jones, η ίδια είχε καταθέσει μήνυση κατά του Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική επίθεση το 1994. Ισχυρίστηκε ότι της έκανε ανήθικη πρόταση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το 1991 ενώ εκείνη την περίοδο ήταν κυβερνήτης. Η μήνυση απορρίφθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο το 1998. Η Jones άσκησε έφεση και τελικά το ζήτημα διευθετήθηκε την επόμενη χρονιά, με τον Κλίντον να καταβάλει αποζημίωση 850.000 δολαρίων.

Όσον αφορά στην υπόθεση της Willey, πρώην εθελόντρια στον Λευκό Οίκο, η ίδια κατηγόρησε τον Κλίντον ότι της έκανε μία «πολύ επιθετική σεξουαλική πρόταση» στο γραφείο της, όταν τον συνάντησε για να του ζητήσει δουλειά.

«Θα φυλακίσω την Κλίντον»

Τόνισε επίσης, ότι στην περίπτωση της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, θα φυλακίσει τη Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε, έθεσε σε κίνδυνο της εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός των Εξωτερικών στη διακυβέρνηση Ομπάμα, από το 2009-2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης