Την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον αποφάσισε σήμερα τουρκικό δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε στη Σμύρνη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, 1 μήνα και 15 ημερών στον πάστορα, την οποία ωστόσο θεωρήθηκε ότι εξέτισε το διάστημα το οποίο βρισκόταν στη φυλακή αλλά και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μετά την εξέλιξη αυτή ο πάστορας είναι ελεύθερος να ταξιδέψει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Άντριου Μπράνσον παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατηγορούμενος για διασυνδέσεις με τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και για κατασκοπεία, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει έντονους τριγμούς στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Ο πάστορας Μπράνσον, σημειώνεται πως διηύθυνε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία στη Σμύρνη και παρέμενε κρατούμενος για ενάμιση χρόνο, ενώ στα τέλη του Ιουλίου του επεβλήθη κατ’ οίκον περιορισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξέλιξη αυτή ο πάστορας είναι ελεύθερος να ταξιδέψει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ

O Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου μέσω Twitter.

«Οι σκέψεις μου και οι ευχές μου στον πάστορα Μπράνσον και ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα πίσω και ασφαλή», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο tweet του. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης