Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία μιας γυναίκας στη Ν. Κορέα η οποία παραμένει για 200η ημέρα στην κορυφή ενός γερανού, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της για τις διαδοχικές απολύσεις στην κατασκευαστική εταιρεία όπου εργάζεται.

Η βιομηχανική και κατασκευαστική εταιρεία «Hanjin» προχώρησε το 2010 στην απόλυση 400 εργαζομένων της από το ναυπηγείο της στην πόλη Μπουσάν, αναγκάζοντας την Kim Jin-suk, μέλος του τοπικού σωματείου εργατών, να προχωρήσει σε αυτή τη διαμαρτυρία. Ο λόγος που επέλεξε τον συγκεκριμένο γερανό σχετίζεται με την αυτοκτονία ενός εργάτη πριν από αρκετά χρόνια, ο οποίος είχε χάσει τη δουλειά του. Η Kim Jin-suk ζει 150 μέτρα πάνω από το ναυπηγείο και χρησιμοποιεί έναν κουβά για τουαλέτα ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να φύγει.

«Ήρθα εδώ τον χειμώνα και είναι καλοκαίρι πλέον. Κάνει πολύ ζέστη και επειδή όλα εδώ είναι μεταλλικά, αισθάνομαι σαν να ζω σε σάουνα. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό και ο χώρος είναι πολύ στενός. Ωστόσο, παραμένω εδώ, εκπροσωπώντας τους εργάτες που έχασαν τη δουλειά τους», τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις της μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης