Πυρ και μανία με τη Γερμανία είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Βερολίνου, βάζοντας αυτήν τη φορά στο στόχαστρο την Άνγκελα Μέρκελ. Ειδικότερα, ο Τούρκος σουλτάνος την κατηγόρησε για… ναζιστικές πρακτικές λόγω της απόφασής της να απαγορεύσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του ΝΑΙ στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

​«Το καρναβάλι τελείωσε. Η κοροϊδία συνεχίζεται» ανέφερε ο Ερντογάν, κατηγορώντας την Ευρώπη πως υποστηρίζει οργανώσεις εξτρεμιστών που θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και τη δημόσια ασφάλεια της χώρας του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Όταν τους αποκαλούν Ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ, η οποία καταφεύγει αυτήν τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές» ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου, τους Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς (της κυβέρνησής μου), οι οποίοι προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών».
«Το καρναβάλι τελείωσε. Η κοροϊδία συνεχίζεται» ανέφερε, κατηγορώντας την Ευρώπη πως υποστηρίζει οργανώσεις εξτρεμιστών που θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και τη δημόσια ασφάλεια της χώρας του. Η τοποθέτηση αυτή έγινε στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν σημαίες του PKK, φώναζαν συνθήματα υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητου Κουρδιστάν και καλούσαν τους Τούρκους πολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας άφησε υπονοούμενα για εμπλοκή του Βερολίνου στην απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης