Ντόμινο αποκαλύψεων σημειώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Ενώ οι πληροφορίες για τους δράστες και τον αριθμό τους εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες, ερωτήματα προκαλεί η χθεσινή αποκάλυψη της βελγικής ιστοσελίδας «Dernier Heure» για τα σχέδια των υπόπτων που παρακολουθούσαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου αλλά και τον διευθυντή ερευνών του πυρηνικού σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών έχουν τεθεί και 11 υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού Τιχάνζ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια​Διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, υποστηρίζουν πως οι τρομοκράτες σκόπευαν να κατασκευάσουν ραδιενεργή βόμβα. Στα σχέδιά τους ήταν η απαγωγή του διευθυντή, τον οποίο σε μετέπειτα χρόνο θα εξανάγκαζαν να τους επιτρέψει την είσοδο στις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Εν συνεχεία, θα έκλεβαν τα υλικά που ήθελαν και με τη συνδρομή ειδικών θα κατασκεύαζαν μία ραδιενεργή βόμβα που θα χρησιμοποιούσαν σε μελλοντικό τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών έχουν τεθεί και 11 υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού Τιχάνζ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια. Φόβοι για ένα τέτοιο χτύπημα υπήρχαν και πριν από την επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον Φεβρουάριο του 2016 οι δυνάμεις περιφρούρησης του πυρηνικού σταθμού αυξήθηκαν κατά πολύ, ενώ αναπτύχθηκε και στρατιωτική δύναμη, αποτελούμενη από 140 ενστόλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτων

Την ώρα που οι φόβοι για μαζικά χτυπήματα στην Ευρώπη ολοένα και αυξάνονται, οι αστυνομικές αρχές στο Βέλγιο έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη υπόπτων.

Την ώρα που οι φόβοι για μαζικά χτυπήματα στην Ευρώπη ολοένα και αυξάνονται, οι αστυνομικές αρχές στο Βέλγιο έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη υπόπτων​

Ήδη, έχει επιβεβαιωθεί η σύλληψη 6 ατόμων σε εφόδους που έγιναν την Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών. Το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε και έβδομο ύποπτο στην περιοχή του ΦορέΑπό τη μεριά της, η εφημερίδα «De Standaard» μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος εμφανίζεται στις εικόνες να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι στο μετρό των Βρυξελλών, προτού ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ. Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε, πάντως, την πληροφορία για τη σύλληψη αυτή.

Η «De Standaard» σημειώνει ότι ο άνδρας συνελήφθη μετά την αναγνώρισή του από έναν αστυνομικό βάσει των εικόνων που υπήρχαν από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης