Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε την Πέμπτη στα τραύματά του από τις σφαίρες Iσραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Παλαιστίνιος, ηλικίας 23 ετών, είχε τραυματιστεί από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού «πριν από μερικές ημέρες» στο ανατολικό τμήμα της Μπουρέιτζ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας διαδηλώνουν από την 30ή Μαρτίου κατά μήκος των συνόρων του πολιορκούμενου θύλακα με το Ισραήλ, για να διατρανώσουν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία διώχθηκαν ή διέφυγαν όταν εγκαθιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ το 1948.

Τουλάχιστον 119 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την ημερομηνία αυτή από τις σφαίρες και τα δακρυγόνα των Iσραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με τις αρχές του παλαιστινιακού θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία δέχεται έντονες επικρίσεις για χρήση δυσανάλογης βίας, διατείνεται ότι οι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της χώρας χρησιμοποιούν αληθινές σφαίρες μόνο ως μέσο της ύστατης προσφυγής. Κατηγορεί τη Χαμάς ότι στέλνει άμαχους στην πρώτη γραμμή για προκάλυψη αποπειρών παρείσφρησης στο ισραηλινό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης