Έντονη κριτική ακόμη και από τους ίδιους τους Σοσιαλδημοκράτες δέχτηκε ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αναμένεται να αναμετρηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές του 2013, μετά τις δηλώσεις του ότι οι Γερμανοί καγκελάριοι δεν πληρώνονται όσο θα έπρεπε και η Μέρκελ τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης επειδή είναι γυναίκα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ο Στάινμπρουκ είπε ότι «η Άγκελα Μέρκελ είναι δημοφιλής επειδή θεωρείται στα υπέρ το ότι είναι γυναίκα». Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι γυναίκες ψηφοφόροι εκτιμούν την καγκελάριο των Χριστιανοδημοκρατών γιατί έχει αποφασιστικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καγκελάριος έχει επιβληθεί σε έναν ανδρικό κόσμο, δείχνει πολύ αυθεντική και συμπεριφέρεται με μετριοφροσύνη» είπε ο υποψήφιος διάδοχός της, παραδεχόμενος ότι αυτό έχει απήχηση στους τυπικούς υποστηρικτές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματός του.

Το προηγούμενο απόγευμα, η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα δηλώσεις του Στάινμπρουκ από την ίδια συνέντευξη, όπου υποστηρίζει ότι ο Καγκελάριος δεν πληρώνεται όσο θα έπρεπε.

 Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης