Εκατοντάδες πτώματα, κυρίως άμαχων ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών, αφήνει στο πέρασμά της η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, η οποία συνεχίζει με αμείωτη βαρβαρότητα την επέλασή της στο Ιράκ και στη Συρία. Οι τζιχαντιστές διοχετεύουν στο διαδίκτυο μακάβριες φωτογραφίες με τα «κατορθώματά» τους, σε μια προσπάθεια να επιτείνουν τον τρόμο και τη φρίκη που θέλουν να συνδεθεί με το όνομα της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν περισσότερους από 30 νεκρούς να κείτονται στη μέση ενός αιματοβαμμένου δρόμου. Τα χέρια τους είναι δεμένα, τα μάτια καλυμμένα και τα πόδια  τους γυμνάΣτις τελευταίες φωτογραφίες, που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή, απεικονίζονται περισσότεροι από 30 νεκροί, μέλη της φιλοκυβερνητικής σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ, να κείτονται στη μέση ενός αιματοβαμμένου δρόμου. Τα χέρια τους είναι δεμένα πίσω από την πλάτη, τα μάτια καλυμμένα και τα πόδια τους γυμνά.

Δίπλα τους στέκονται οι ισλαμιστές μαχητές κρατώντας πολυβόλα και επιθεωρούν το σημείο. Κάποιοι περαστικοί κοντοστέκονται, ενώ άλλοι, απόλυτα ψύχραιμοι, δεν διστάζουν ακόμη και να φωτογραφίσουν τα πτώματα με το κινητό τους, ίσως γιατί το σοκαριστικό θέαμα πλέον τείνει να γίνει συνήθεια στις περιοχές όπου επιτίθεται το Χαλιφάτο. 

Δείτε τις εικόνες που μεταδόθηκαν. Προσοχή: το περιεχόμενό τους είναι ιδιαίτερα σκληρό 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες αυτές εικόνες, που φέρονται να ελήφθησαν αμέσως μετά τις εκατοντάδες εκτελέσεις, δημοσιοποιήθηκαν σε έναν από τους λογαριασμούς που διατηρεί η οργάνωση στο Twitter, ωστόσο η αυθεντικότητά τους δεν έχει πιστοποιηθεί.

Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας, ο Σααμπάν αλ Ομπάιντι, έκανε την Κυριακή λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς, ενώ ο Φάλεχ αλ Εσάουι, αντιπρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου της Αλ Άνμπαρ, μίλησε για φόνους 258 ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τον Εσάουι, τα θύματα, «ανάμεσα στα οποία υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, ανήκαν όλα στη φυλή Άλμπου Νιμρ και φονεύθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες».

Ωστόσο o σεΐχης Ναΐμ αλ Κιούντ, ένας από τους αρχηγούς της φυλής, υποστήριξε πως 381 άνθρωποι φονεύθηκαν «από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα (Κυριακή)». Ο Κάουντ πρόσθεσε ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου εκτελέστηκαν 67 μέλη της φυλής, ανάμεσα στα οποία γυναίκες και παιδιά. Δεν κατέστη σαφές αν τα θύματα αυτά περιλαμβάνονται στους 200 φονευθέντες.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τους εν λόγω φόνους. Η οργάνωση ελέγχει το 85% της επαρχίας Αλ Άνμπαρ. Αξιωματούχος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως τοπικές φυλές τη βοήθησαν να διαπράξει αυτές τις σφαγές.

Σημειώνεται ότι η φυλή Άλμπου Νιμρ πολεμάει στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο αρχηγός της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής Σάχουατ στην Αλ Άνμπαρ, ο Ουίσαμ αλ Χάρνταν, δήλωσε πως οι περισσότεροι άνδρες της φυλής οι οποίοι φονεύθηκαν ήταν μέλη της πολιτοφυλακής που πολεμάει εναντίον των τζιχαντιστών.

«Υπάρχουν περίπου 800 μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ στις τάξεις της Σάχουατ» πρόσθεσε.
Η Αλ Άνμπαρ, μια επαρχία που κατοικείται κυρίως από σουνίτες, εκτείνεται από τα συριακά σύνορα μέχρι τα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαγδάτης.

Τουλάχιστον 220 σοροί σε μαζικούς τάφους 

Την Πέμπτη βρέθηκαν τουλάχιστον 220 σοροί σε δύο μαζικούς τάφους στο Ιράκ. Πρόκειται για σουνίτες Ιρακινούς της Άλμπου Νιμρ που εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές σε αντίποινα για την αντίσταση των μελών μιας φυλής στην κατάληψη εδαφών δυτικά της Βαγδάτης.

Οι άνδρες, που ήταν από 18 ως 55 ετών, είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής ή από μικρή απόσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι σοροί 70 και πλέον μελών της φυλής Άλμπου Νιμρ βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες κοντά στην πόλη Χιτ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα ήταν αστυνομικοί ή μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας που πολεμά εναντίον του Χαλιφάτου, της Σάχουα («Έγερση»).

Ένας ακόμη μαζικός τάφος έχει εντοπιστεί κοντά στην πόλη Ράμαντι, ο οποίος περιείχε 150 πτώματα μελών της ίδιας φυλής, σύμφωνα με στελέχη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η δημοκρατία είναι για τους απίστους»

Στο μεταξύ, το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» φιλοξένησε στις σελίδες του συνέντευξη με τον 30χρονο Τούρκο εξτρεμιστή Αμπού Σατάρ, ο οποίος μίλησε με εξαιρετικό φανατισμό, αποκαλύπτοντας το πραγματικά τρομακτικό πρόσωπο του τζιχάντ.

Ο Σατάρ στρατολογεί μαχητές της οργάνωσης των τζιχαντιστών στην Τουρκία. Το περιοδικό τον περιγράφει ως «ιδεολογικό καθοδηγητή της ISIS». Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις της συνέντευξης είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας των τζιχαντιστών.

Σχετικά με το ευαίσθητο θέμα των φρικαλεοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε Συρία και Ιράκ, ο δημοσιογράφος του «Spiegel» αναρωτήθηκε κατά πόσο είναι σωστός μουσουλμάνος οποίος προβαίνει σε αποκεφαλισμούς απίστων, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση του 30χρονου: «Γιατί, είναι αντίστοιχα σωστοί Χριστιανοί όσοι δίνουν διαταγές για αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια γάμων στο Αφγανιστάν, όσοι είναι υπεύθυνοι για το Γκουαντάναμο και το Αμπού Γκράιμπ;».


 
Ωστόσο η δήλωση που σοκάρει ήταν η απάντησή του στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί δεν δέχονται ότι υπάρχουν και άλλοι μουσουλμάνοι, που αντιτίθενται στο μουσουλμανικό πρότυπο των τζιχαντιστών: «Η δημοκρατία είναι για τους απίστους. Ένας πραγματικός μουσουλμάνος δεν είναι δημοκράτης γιατί δεν τον ενδιαφέρουν οι απόψεις της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Ενδιαφέρεται μόνο για το τι λέει το Ισλάμ. Η δημοκρατία είναι ένα ηγεμονικό εργαλείο της Δύσης, αντίθετη με το Ισλάμ. Γιατί εσείς οι Δυτικοί κάνετε λες και όλη η υφήλιος χρειάζεται πια τόση δημοκρατία;».

Μάλιστα για τις απαγωγές, τους βιασμούς, τους αποκεφαλισμούς και τους θανάτους αμάχων και μικρών παιδιών, επειδή τους θεωρούν «αλλόθρησκους», ο Σατάρ επιμένει ότι «είναι καθήκον του κάθε μουσουλμάνου να αντιμάχεται όσους είναι αλλόθρησκοι, μέχρις ότου ο Αλλάχ γίνει αυτός που θα δοξάζεται σε όλη την υφήλιο».

Φρίκη με τη φωτογραφία βρέφους που κλοτσά το κεφάλι ενός στρατιώτη

Αποτροπιασμό προκαλεί μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στην οποία παρουσιάζεται ένας φερόμενος ως υποστηρικτής του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία να βάζει ένα μωρό -πιθανώς το παιδί του- να κλοτσήσει το κεφάλι ενός αποκεφαλισμένου στρατιώτη.

Ο άντρας εμφανίζεται να φορά ένα στρατιωτικού τύπου καπέλο του μπέιζμπολ και να χαμογελά την ώρα που βλέπει το βρέφος να κλοτσά το κεφάλι.

Το περιστατικό το παρακολουθεί κι ένας δεύτερος άνδρας, που διακρίνεται στην ίδια φωτογραφία.

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας
 
Διαβάστε επίσης:
Τζιχαντιστές λιθοβολούν μέχρι θανάτου κατηγορούμενη για μοιχεία

Οι φλόγες του πολέμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης