Πενήντα πέντε λεπτά φρίκης από τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ καταγράφονται σε οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύτηκε από το ISN TV. Πρόκειται για το ολοκληρωμένο βίντεο που διέρρευσε μέσω διαδικτύου από τα μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου και τιτλοφορείται «Flames of War».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από τις επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, μαζικές εκτελέσεις, ενώ στο τέλος εμφανίζονται, σύμφωνα με τον αφηγητή, Σύροι στρατιώτες να σκάβουν τον τάφο τους με τα ίδια τους τα χέρια.

Ήδη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό που έχει περιέλθει στα χέρια τους και φέρονται να επικεντρώνονται στο πρόσωπο που παρουσιάζει τα γεγονότα, το οποίο μιλά στην αγγλική γλώσσα με βορειοαμερικανική προφορά. Στο ίδιο βίντεο ο φερόμενος ως επικεφαλής του Ισλαμικού Χαλιφάτου Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίζεται να δηλώνει ότι «η μάχη έχει αρχίσει, και στο όνομα του Αλλάχ θα είμαστε νικητές».

Ο αφηγητής με την έντονα αμερικανική προφορά απειλεί τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον δρόμο των τζιχαντιστών που επιχειρούν να ιδρύσουν ισλαμικό χαλιφάτο σε Ιράκ και Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το CNN, προς το παρόν θα ήταν παράτολμο να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο αφηγητής είναι Αμερικανός υπήκοος, καθώς οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο αναλυτής του CNN Πολ Κρούκσανκ εκτίμησε ότι ο «μασκοφόρος αφηγητής» ενδεχομένως να είναι αραβικής καταγωγής, εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ. «Έτσι εξηγείται και η τέλεια αμερικανική προφορά» ισχυρίζεται ο ίδιος.

Δείτε το 55λεπτο βίντεο – προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Τη δημοσίευση του βίντεο την είχαν προαναγγείλει οι τζιχαντιστές στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης