Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε εντολή στην Εσθονία να πάρει πίσω τις ενισχύσεις που έχει δώσει στον εθνικό της αερομεταφορέα, την Estonian Air, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ συν τους τόκους, καθώς αποτελούν κρατική επιχορήγηση και ως εκ τούτου αντίκεινται στην κοινοτική νομοθεσία, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Σε ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάνει λόγο ότι “η αλλεπάλληλη στήριξη του δημοσίου” προς τον αερομεταφορέα της χώρας δεν βοήθησε στην βιωσιμότητα του και δημιούργησε στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η ΕΕ κατέκρινε την στάση της Εσθονίας, να δώσει έξτρα 40 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία, ως μέρος μιας προγραμματισμένης αύξησης κεφαλαίου.

“Η Estonian Air επανειλημμένα έχει λάβει κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη”, δήλωσε η επικεφαλής αντιμονοπωλιακών πολιτικών της ΕΕ, Margrethe Vestager.

Η κρατικές επιδοτήσεις προς της εταιρία έγιναν υπό την μορφή παροχής κεφαλαίων και δανεισμού, από το 2010 έως εφέτος. Το κράτος κατέχει το 97% της Estonian Air.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης