Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας τερματίσtηκαν χωρίς αποτέλεσμα δήλωσε από το Κάιρο ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών τα ξημερώματα της Τετάρτης. Λίγη ώρα πριν δεκάδες ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν το Ισραήλ και έφτασαν έως και το Τελ Αβίβ.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων ο Αζάμ αλ Αχμέντ ανακοίνωσε ότι η αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί αποχωρεί από το Κάιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος επέρριψε τις ευθύνες για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Ισραήλ. «Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αζάμ αλ-Αχμέντ.

Ο Αζάμ αλ-Αχμέντ που είναι στενός σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι «το Ισραήλ ματαίωσε τις επαφές που θα μπορούσαν να φέρουν την ειρήνη (…) υπήρχε μια ισραηλινή απόφαση να οδηγήσει σε αποτυχία τις συνομιλίες του Καΐρου».

«Η αποτυχία των συνομιλιών στο Κάιρο ήταν απόφαση του Ισραήλ» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του το Ισραήλ απορρίπτει τους παλαιστινιακούς ισχυρισμούς για την αποτυχία των συνομιλιών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου η εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα έκανε αδύνατη τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κάιρο.

Το Ισραήλ απέσυρε τους δικούς του αντιπροσώπους του από την Αίγυπτο νωρίτερα σε απάντηση στην έξαρση της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

Ευθύνες στη Χαμάς από τις ΗΠΑ

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για αυτό που συνέβη σήμερα, καταδικάζουμε την επανάληψη της εκτόξευσης ρουκετών. . . και, όπως έχουμε πει, το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έναντι των επιθέσεων αυτών», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας έκρινε ότι η «Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Γάζα» και υπενθύμισε πως «οι εκτοξεύσεις ρουκετών έγιναν από τη Γάζα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης