Η Δήμητρα Στασινόπουλου έστειλε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκπληκτικές φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι της στα βορειοανατολικά σύνορα της Ινδίας.

«Αισθάνομαι τόσο πολύ τυχερή που έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω μακρινούς τόπους και κυρίως αυθεντικούς τρόπους ζωής, και είναι μεγάλη χαρά για μένα να το μοιράζομαι με τους ανθρώπους που ποτέ δεν θα καταφέρουν να τα δούν. Ιδιαίτερα σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και εξηγεί:

«Η Nagaland είναι μία από τις 28 πολιτείες που απαρτίζουν την Ινδία και βρίσκεται στο πιο μακρινό ΒΑ σημείο της, στην περιοχή των Ιμαλαΐων. Κατοικείται από 16 φυλές που έχουν τη δική τους ιδιαίτερη κουλτούρα, γλώσσα και διάλεκτο. Είναι άνθρωποι της φύσης και έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας. Έτσι, στις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της κουλτούρας τους αναδεικνύεται η μοναδικότητα, η αγνότητα και ο αυθόρμητος χαρακτήρας τους.

Επειδή πιστεύω ότι όσο περισσότερο μαθαίνουμε τις διαφορετικές κουλτούρες τόσο περισσότερο τις κατανοούμε και τις αποδεχόμαστε, ελπίζω αυτές οι εικόνες να σας ταξιδέψουν σ’ ένα πολύχρωμο και φωτεινό κόσμο, αναφέρει η Δ. Στασινοπούλου»Αποκορύφωμα αυτών των εκδηλώσεων είναι το Hornbill Festival, που πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα Kohima, όπου συγκεντρώνονται όλες οι φυλές για να γιορτάσουν προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Λίγες μόνο γενιές μάς χωρίζουν από την εποχή που οι σπουδαίοι πολεμιστές των φυλών των Naga, εχοντας αποδείξει την αξία τους στη μάχη, αποκτούσαν το δικαίωμα να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους και να στολιστούν με τα φτερά του Hornbill.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αντιπροσωπεύουν ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς του ανθρώπου και αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας. Επειδή πιστεύω ότι όσο περισσότερο μαθαίνουμε τις διαφορετικές κουλτούρες τόσο περισσότερο τις κατανοούμε και τις αποδεχόμαστε, ελπίζω αυτές οι εικόνες που μοιράζομαι μαζί σας να σας ταξιδέψουν σ’ ένα πολύχρωμο και φωτεινό κόσμο όπου κυριαρχεί η μαγεία του αυθεντικού τρόπου ζωής».

Δείτε φωτογραφίες από έναν μακρινό και γοητευτικό κόσμο:















































































































Δείτε το φωτογραφικό λεύκωμα της Δήμητρας Στασινοπούλου από την Καλκούτα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης