Του Κώστα Μπετινάκη

Στους στόχους της δημιουργίας της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, πριν έξι δεκαετίες, ήταν «να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για την πλέον μυστική και ισχυρότερη οργάνωση που ακούστηκε πως υπάρχει στον κόσμο», έγραψε για την σύσκεψη των Μπιλντερμπέργκερς, η Al Jazeera.

Οι προσκεκλημένοι που ανήκουν στο περιβάλλον που υποστηρίζει την Χίλαρι Κλίντον σε σύγκριση με εκείνους που διάκεινται υπέρ του Ντόναλντ Τράμπ, υπερτερούσαν σαρωτικά: Δέκα προς έναν…

Μια προσεκτική ματιά στον κατάλογο των συμμετασχόντων στην σύνοδο της Λέσχης των «Ελίτ», που ολοκληρώθηκε χτες στη Δρέσδη, δείχνει ότι οι προσκεκλημένοι που ανήκουν στο περιβάλλον που υποστηρίζει την Χίλαρι Κλίντον σε σύγκριση με εκείνους που διάκεινται υπέρ του Ντόναλντ Τράμπ, υπερτερούσαν σαρωτικά: Δέκα προς έναν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που πάρα πολλοί παράγοντες θα παίξουν ρόλο στην επιλογή του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ
-ιδιαίτερα μετά την πολυαίμακτη τρομοκρατική επίθεση στο Ορλάντο– η «Λέσχη των Ισχυρών», ή των «Ελίτ», ή των «Συνωμοτών», όπως αλλιώς γράφεται η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στην τετραήμερη σύνοδο της Δρέσδης (Πέμπτη έως Κυριακή) η ομάδα που όχι απλώς πρόσκειται αλλά στηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον υπερτερούσε.

Ο δισεκατομμυριούχος Peter Thiel ήταν ο μόνος φανερός υποστηρικτής του Τράμπ στην εφετινή σύσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Παρ΄ όλο που δεν έγινε γνωστό (ούτε σχεδιάζεται να γίνει) τι ακριβώς ελέχθη στις άκρως μυστικές συσκέψεις των τεσσάρων ημερών, ο Thiel σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μίλησε σε κάποια σύσκεψη…

Οι δέκα υποστηρικτές της Χίλαρι που πήραν μέρος στη σύνοδο:

1. Roger C. Altman: τραπεζίτης. Υπηρέτησε ως υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μπιλ Κλίντον στα 1993-94, αλλά είχε παραιτηθεί στα απόνερα του «σκανδάλου Whitewater».

2. Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης χρηματοδοτικής εταιρίας της Σίλικον Βάλεϋ, με προσωπική χρηματοδότηση 32.000 δολάρια στο Δημοκρατικό Κόμμα.

3. William J. Burns: Τον είχε διορίσει υφυπουργό Εξωτερικών όταν είχε αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Χίλαρι Κλίντον.

4. David Cote: Από τους μεγαλύτερους «πολεμοκάπηλους» των ΗΠΑ, που απολαμβάνει τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις αμερικανικών οπλικών συστημάτων της «Honeywell» και προσωπικός φίλος της οικογένειας Κλίντον. Ιδιαίτερα ευνοημένος από το αφορολόγητο που πέτυχε στα 2009-2010 όταν του είχαν επιστραφεί φόροι 510 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η εταιρία του σημείωσε κέρδη σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

5. Roger Ferguson: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πανίσχυρης Ασφαλιστικής Επενδυτικής «Teachers Insurance and Annuity Association – College Retirement Equities Fund» (TIAA-CREF), αλλά και από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας άντλησης χρηματοδοτήσεων για το Δημοκρατικό Κόμμα. Διορισμένος από τον Ομπάμα στο «Συμβούλιο Απασχόλησης και Ανταγωνισμού» και ως σύμβουλος στο Λευκό Οίκο σε θέματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

6. James A Johnson: Από τα παλαιότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και από τους πρωτεργάτες της υποψηφιότητάς του Walter Mondale στα 1984 για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Fannie Mae», υπήρξε από τους υποστηρικτές της εκστρατείας «η Χίλαρι για γερουσιαστής» και η «Χίλαρι για την προεδρία».

7. Klaus Kleinfeld: Διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας Alcoa και πρώην διευθύνων της Siemens, χορήγησε 10 εκατομμύρια δολάρια στο Clinton Foundation για την επίμαχη «Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον» (Clinton Global Initiative).

8. Craig Mundie: Ανώτερος σύμβουλος της Microsoft διετέλεσε επί υπουργείς της Χίλαρι ως επικεφαλής « Έρευνας και Στρατηγικής». Διορίσθηκε επίσης ως Σύμβουλος από τον Ομπάμα στο Συμβούλιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στα 2009.

9. David Petraeus: Πρώην διευθυντής της CIA, που είχε ανταλλάξει αρκετά επίμαχα email με την Χίλαρι, που απετέλεσαν μέρος έρευνας για το αν σήμαιναν παράβασης της νομοθεσίας περί «αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών».

10. Eric Schmidt: Εκτελεστικός πρόεδρος της Google, είναι από τους χρηματοδότες της εταιρίας εκκίνησης «Groundwork» που απετέλεσε τεχνολογικό εργαλείο για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

Ελάχιστοι οι διαδηλωτές

Μετάφραση: «Αφού δεν έχεις κάτι να κρύψεις προς τι η μυστικότητα;»  Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, αλλά και η μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση έδρασε ανασταλτικά και έτσι μια δράκα διαδηλωτών εκδήλωσαν την διαμαρτυρία τους για την σύνοδο της Δρέσδης των Μπιλντερμπέργκερς.

Η ιστοσελίδα -που κατατάσσεται από τα Μέσα του συρμού στην κατηγορία των «θεωριών συνομωσίας»- InfoWars είχε προβλέψει πως δεν θα υπάρχουν βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και είχε δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ακόμη και από ειδικές πυροσβεστικές αντλίες που είχαν επιστρατευθεί στα μέτρα πρόληψης ενδεχόμενων ταραχών από τις γερμανικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης