Απαράδεκτο» κρίνει το Ιράν το «πάγωμα» της πυρηνικής του δραστηριότητας τουλάχιστον για μία δεκαετία, το οποίο ζήτησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο επικείμενης συμφωνίας ανάμεσα στη Δύση και την Τεχεράνη, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων στην άρση των σκληρών οικονομικών κυρώσεων στην ιρανική οικονομία.

«Η θέση του Ομπάμα εκφράζεται με απαράδεκτες και απειλητικές φράσεις. Το Ιράν δεν θα δεχτεί υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις. Η Τεχεράνη θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα με τις έξι δυνάμεις (5+1)» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το κρατικό ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ενδώσει στις πιέσεις της Δύσης για «πάγωμα» των εργασιών σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Ιράν συνεχίζουν σήμερα τις συνομιλίες για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, με στόχο να εξασφαλίσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας έως τα τέλη Μαρτίου. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Μοντρέ της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης