Δέκα μήνες μετά τη μυστική επιχείρηση των Η.Π.Α. στην πόλη Αμποταμπάντ που είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, νέες θεωρίες σχετικά με το πώς κατάφερε η Ουάσινγκτον να φτάσει στα ίχνη του είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Shawkat Kadir, ταξίαρχος εν αποστρατεία, διεξήγαγε έρευνες επί οκτώ μήνες και χάρη στις διασυνδέσεις του με ανώτατα στελέχη του πακιστανικού στρατού μπόρεσε να επισκεφτεί το σπίτι στον οποίο κρυβόταν ο Bin Laden και να μιλήσει με τους πράκτορες που ανέκριναν τις συζύγους του. Τελικά, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο ηγέτης της Αλ Κάιντα έπεσε θύμα συνωμοσίας της ένοπλης οργάνωσης, η οποία χρησιμοποίησε μια από τις συζύγους του για να βάλει τους Αμερικανούς στα ίχνη του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του πακιστανικού στρατού, ο «Bin Laden είχε αρχίσει από το 2001 να δείχνει σημάδια πνευματικής διαταραχής, αναγκάζοντας σταδιακά το δεξί του χέρι, Aiman al Zawahiri να σκέφτεται την εξόντωσή του. Η Aλ Κάιντα αποφάσισε να κρύψει τον ηγέτη της στο Αμποταμπάντ και για τον λόγο αυτό προχώρησε στην ανέγερση ενός μεγάλου κτηρίου, στο οποίο ο Bin Laden εγκαταστάθηκε το 2005 μαζί με δύο από τις συζύγους του και πολλά από τα παιδιά τους.

Ο ισχυρός άνδρας της οργάνωσης διέμενε στον τελευταίο όροφο με τη νεότερη σύζυγό του, μια 29χρονη από την Υεμένη και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά, τα δύο από τα οποία γεννήθηκαν στο Αμποταμπάντ.

 
Όλα κυλούσαν αρμονικά μέχρι τον Μάρτιο του 2011 όταν και έφτασε στο κρησφύγετο μια άλλη σύζυγος του, με την οποία είχε παντρευτεί τη δεκαετία του ’80 αλλά είχε να τη δει από το 2001. Το όνομά της… Hairia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ισχυρίζεται ο Kadir, αυτή είναι ο «σύνδεσμος» της CIA που οδήγησε στην εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

«Φτάνοντας στο σπίτι, η γυναίκα αυτή που ήταν παθολογικά ζηλιάρα εγκαταστάθηκε στον πρώτο όροφο και γρήγορα προκάλεσε υποψίες με τη στάση της. Ο ίδιος ο γιος του Laden, Halid, την ρωτούσε συνέχεια τι επιδιώκει και εκείνη απαντούσε: “Θέλω να κάνω κάτι τελευταίο για τον σύζυγό μου”», τόνισε.

«Ανήσυχος ο Halid θέλησε να προειδοποιήσει τον πατέρα του, αλλά εκείνος ως μοιρολάτρης, του απαντούσε: “ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει”», πρόσθεσε.

Ξημερώματα της 2ας Μαΐου, το επίλεκτο σώμα του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α., «Φώκιες», πραγματοποίησε μυστική επιχείρηση στο κρησφύγετο του Laden…

Διαβάστε επίσης:
Στο σκαμνί οι χήρες του Bin Laden, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 01:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης