Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, η οποία διατήρησε ένα επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης, παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη της ετήσιας συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Τα αποτελέσματα είναι καλά» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 3,7% στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, με ύφεση στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 5,4% τον Νοέμβριο, έναντι 6,6% στις αρχές του έτους, «ένας καλός δείκτης» και «ένας από τους καλύτερους των αναπτυγμένων οικονομιών».

«Αυτό είναι αποτέλεσμα του έργου της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στη φημολογία σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών αντιπάλων του. «Αυτό ευνοεί μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των Αρχών» ανέφερε.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει αυταρχικό σύστημα στη Ρωσία. «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτόν. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου ύστερα από δύο θητείες. Εάν σκεφτόμουν ότι έπρεπε να επιλέξω τον δρόμο του αυταρχισμού, θα είχα αλλάξει το Σύνταγμα. Είναι εύκολο να το κάνω» είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε παράλληλα ότι το τέλος του κόσμου δεν θα έλθει πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, γιατί έτσι λειτουργεί ο ήλιος μας: «Γνωρίζω ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης