Η Βουλή των ΗΠΑ, κάτω σώμα του αμερικανικού Κογκρέσου, θα πολεμήσει ενάντια στο διάταγμα Ομπάμα, με το οποίο εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν άδειες προσωρινής παραμονής στη χώρα, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της, ο ρεπουμπλικανός Τζον Μπένερ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Πέμπτη εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά «να βγουν από τη σκιά», ανακοινώνοντας μια μεταρρύθμιση της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι των μεταναστών, βάσει της οποίας περίπου 5 εκατ. άνθρωποι θα πάψουν να ζουν με τον φόβο της απέλασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα όμως, ο Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε τους ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς να υιοθετήσουν ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς χαρτιά οι οποίοι ζουν στη χώρα.

«Σήμερα η πολιτική μας για τη μετανάστευση είναι λανθασμένη και όλοι το γνωρίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος, ανακοινώνοντας τους κανόνες βάσει των οποίων εκατομμύρια μετανάστες θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν προσωρινή άδεια εργασίας και παραμονής στις ΗΠΑ.

«Μπορείτε να βγείτε από τη σκιά και να πάψετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον νόμο», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ατόμων τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν από τη μεταρρύθμιση εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα περίπου 4,7 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου τους μισούς από τους 11,4 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά που ζουν στις ΗΠΑ, η πλειονότητα των οποίων είναι από το Μεξικό και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης