Κατά της Ελλάδας στρέφεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο σε ανακοίνωσή του εστιάζει στην 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και αναφέρει: «Επιδεικνύετε ανοχή σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη «μεγάλη του απογοήτευση» τονίζοντας «δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε πως ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιας ρύθμισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Mάθαμε με μεγάλη απογοήτευση ότι ο Δημήτρης Κουφοντινάς, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοέμβρη, ο οποίος καταδικάστηκε με ισόβια στη φυλακή για τη δολοφονία του κ. Τσετίν Γκιοργκιού, του Ακολούθου Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας του κ. Ντενίζ Μπολούκμπασι, σύμβουλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1991 και για συμμετοχή στη δολοφονία του κ. Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή σήμερα (9 Νοεμβρίου ) για περίοδο δύο ημερών.

Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε πως ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιας ρύθμισης. Η επίδειξη ανοχής σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη με τέτοιο τρόπο είναι μια τεράστια έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης