Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το μεσημέρι της Παρασκευής συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο του Παρισιού. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα κτήριο να έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, την ώρα που πυκνός μαύρος καπνός σηκώνεται στον ουρανό και ο οποίος είναι ορατός από μεγάλη απόσταση. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο υπάρχουν αναφορές που συνδέουν το περιστατικό με διαρροή φυσικού αερίου. Όπως μετέδωσε το RT, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους περαστικούς και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τραυματιών ή άλλων ενοίκων που έχουν παγιδευτεί στις κατοικίες τους.

Η έκρηξη προκάλεσε συναγερμό από την πρώτη στιγμή στις γαλλικές αρχές, οι οποίες παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των πρόσφατων αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Το Παρίσι είχε αποτελέσει στόχο εξτρεμιστών τον Νοέμβριο του 2015, όταν ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν τον θάνατο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος
Σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο προκάλεσε η έκρηξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης