Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους και τα σκηνικά πάνω στα οποία βασίστηκαν τα γυρίσματα των ταινιών Χάρι Πότερ στο Χόλυγουντ του Λος Άντζελες έχουν πλέον οι φανατικοί θαυμαστές του ήρωα που έπλασε η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αγόρι, που επέζησε» και είδε αρκετούς από τους φίλους του να πεθαίνουν στη διάρκεια της μάχης ενάντια στον κακό Λόρδο Βόλντεμορτ, «πουλάει» ακόμα και όπως είναι φυσικό η Warner Bros δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ύστερα από πυρετώδεις προετοιμασίες, το «Harry Potter Studio Tour» είναι έτοιμο και ήδη έχει ανοίξει τις πύλες του, υποδεχόμενο μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να νιώσουν, έστω και για λίγο, κομμάτι αυτού του μαγικού κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρίσκονται στις διάφορες αίθουσες είναι η μηχανή του Ρούμπεους Χάνγκριντ, ένα ομοίωμα του «σοφού» και τόσο παρεξηγημένου, Άραγκογκ, καθώς και μάσκες από τους Καλικάντζαρους και τα σπιτικά Ξωτικά (Κρίτσερ, Ντόμπι)

Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να περπατήσουν στη Διαγώνιο Αλέα,

να μπουν μέσα στη Μεγάλη Αίθουσα του Χόγκουαρντς, όπου…

… τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές των τεσσάρων κοιτώνων,

να νιώσουν τη μαγεία του δωματίου με τα φίλτρα,

και τη ζεστασιά του κοιτώνα του Γκρίφιντορ καθώς και του σπιτιού της οικογένειας Ουέσλι, καθώς και

να απολαύσουν τους πύργους του Χόγκουαρτς.

Με κλίμακα 1:24, η συγκεκριμένη μικρογραφία χρησιμοποιήθηκε για όλες σχεδόν τις μακρινές λήψεις που παρουσιάζονται στις ταινίες. Η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με περισσότερες από 3.000 οπτικές ίνες να έχουν χρησιμοποιηθεί.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης