Πανικός επικράτησε το βράδυ (τοπική ώρα), όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ.
Υπήρξαν αναφορές για πυρά στη συνοικία Γκρίκταουν, περί τις 22.00 τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CityNews.com.
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ νεκρός είναι επίσης ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία της καναδικής μητρόπολης.

Το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC μετέδωσε ότι ακούστηκαν 10 έως 15 πυροβολισμοί. Aυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Νωρίτερα οι τραυματιοφορείς ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και εξέφρασαν φόβους για νεκρούς. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης.
Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ένα ανήλικο κορίτσι έχει επίσης τραυματιστεί και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων. «Ένα κοριτσάκι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Μαρκ Σόντερς.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ανέφερε ο Σόντερς, τονίζοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη.

Δείτε την πρώτη φωτογραφία από τον δράστη:

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στην Γκρίκταουν, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε πιστόλι.

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά στα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ εφέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περιστατικά βίας στα οποία έγινε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 εφέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Για τον δήμαρχο του Τορόντο, Τζον Τόρι, η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία και τη χρήση όπλων: τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πάρα πολλούς, εξηγεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης