Σε επτά χρόνια φυλάκιση και ισόβια απαγόρευση κατοχής αξιώματος καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Ρούμπι. Ωστόσο, η απόφαση δεν θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, καθώς εκκρεμεί έφεση.

O Kαβαλιέρε καταδικάστηκε για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 76χρονος Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι εξανάγκασε σε συνουσία επί πληρωμή την Karima El Mahroug, μία Μαροκινή χορεύτρια που είχε το ψευδώνυμο Ruby.


Η χορεύτρια Ruby

Το σκάνδαλο εντάσσεται σε μία ευρύτερη υπόθεση πορνείας που αφορά τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» που πραγματοποιούνταν στη βίλα του Καβαλιέρε. Η Ruby σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, είχε παραστεί σε 17 συνολικά πάρτι του Μπερλουσκόνι, αρχής γενομένης της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2010. Oι εισαγγελείς εκτίμησαν ότι τουλάχιστον 30 κοπέλες είχαν συμμετάσχει στα πάρτι των «οργίων» που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων στριπτίζ και ερωτικές περιπτύξεις των παρευρισκομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


«Γυναικεία υπόθεση» η καταδίκη Μπερλουσκόνι

Οι εισαγγελείς ζητούσαν να επιβληθεί στον 76χρονο πρώην πρωθυπουργό -που αρνείται όλες τις κατηγορίες- φυλάκιση έξι ετών καθώς και ποινή ισοβίου αποκλεισμού από κάθε δημόσιο αξίωμα.


Η «βίλα των οργίων»

Η ετυμηγορία εκδόθηκε από τρεις γυναίκες δικαστές μετά από δίκη που διήρκησε δύο έτη και τρεις μήνες. «Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας  την απόφαση του δικαστηρίου. «Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων», πρόσθεσε ο Τσικίτο.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Καβαλιέρε είπε: «Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε».


Ο «σταυρός» του Καβαλιέρε: Πανό έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγορήθηκε επίσης για κατάχρηση εξουσίας αφού, χρησιμοποιώντας το αξίωμά του, είχε αναγκάσει αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερη την Ruby, όταν εκείνη είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης