Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην Κυανή Ακτή, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες. Οι δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, μεταξύ αυτών και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Σύμφωνα με τις αρχές σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Στην περιφέρεια Αλπ-Μαριτίμ 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και πιο συγκεκριμένα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, δυτικά των Καννών ενώ άλλοι τρεις κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους από πλημμυρισμένο τούνελ. Αργότερα τα συνεργεία βρήκαν τρεις νεκρούς σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ακόμη ένα κοντά σε χώρο στάθμευσης στις Κάννες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, οι αρχές τόνισαν ότι αυτός ο απολογισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο οριστικός, δεδομένων των δυσκολιών πρόσβασης στις περιοχές που έχουν πληγεί ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος των Καννών «ορισμένα οχήματα παρασύρθηκαν μέσα στη θάλασσα».

Μάλιστα, στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Βρετανοί και Δανοί, αποκλείστηκαν και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Νίκαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης