Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αναμένεται να επιδιώξει την επιστροφή του στη γαλλική προεδρία την ερχόμενη χρονιά, παραδέχεται σε ένα βιβλίο που παρουσιάστηκε σήμερα ότι έκανε λάθη και εξόργισε μερικούς ψηφοφόρους στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του από το 2007 έως το 2012.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος δεν πέτυχε τον στόχο του να επανεκλεγεί καθώς ηττήθηκε από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολαντ, δεν έχει δηλώσει δημόσια ότι θα είναι υποψήφιος το 2017, όμως η πολύ προσεκτικά οργανωμένη παρουσίαση του βιβλίου θεωρείται ευρέως ότι αποτελεί την έναρξη μιας εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο “La France pour la vie” (Γαλλία για μια ζωή, εκδ. Plon), ο Σαρκοζί, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί, λέει πως δεν ήταν συνετό εκ μέρους του το ότι γιόρτασε την εκλογή του το 2007 στο γιωτ ενός γάλλου μεγιστάνα και, αργότερα στη διάρκεια της θητείας του, το ότι είπε σ’ έναν εχθρικό παριστάμενο σε μια γεωργική έκθεση “χάσου από ‘δω κακομοίρη”. Περιγράφει επίσης κάποιες πολιτικές που μπορεί να προτείνει την ερχόμενη χρονιά.

Το βιβλίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης