Τη δραματική επιχείρηση διάσωσης ενός πεντάχρονου αγοριού, που βρέθηκε να κρέμεται έξω από το παράθυρο διαμερίσματος 4ου ορόφου σε πόλη της κεντρικής Κίνας, κατέγραψε η κάμερα περαστικού.

Το παιδάκι ανέβηκε στο περβάζι του παραθύρου «για να αναζητήσει την μητέρα του», η οποία το είχε αφήσει μόνο στο σπίτι, έχοντας μάλιστα κλειδώσει την πόρτα. (…)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάποια στιγμή όμως έχασε την ισορροπία του και λίγο πριν πέσει κρατήθηκε με τα χέρια του από το πλαίσιο του παραθύρου. Έμεινε εκεί αιωρούμενο με μόνη απόστασή του από τον θάνατο το κενό των 14 περίπου μέτρων μέχρι το πλακόστρωτο του πεζοδρομίου.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι, αφού πρώτα έσπασαν την πόρτα, τράβηξαν το παιδί και πάλι στο εσωτερικό του δωματίου, ενώ την ίδια στιγμή άλλη ομάδα διασωστών κρατούσε ένα στρώμα ασφαλείας, στην περίπτωση που τα χεράκια του παιδιού δεν άντεχαν άλλο να κρατούν το βάρος του.

Τελικά ο μικρός αποδείχτηκε εξαιρετικά δυνατός αλλά ταυτόχρονα και ψύχραιμος, αφού άντεξε μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες σωτήρες του, να το τραβήξουν από το κενό και να το οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης