Ρεπορτάζ: Μυρτώ Τσάβαλου, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συλλάβαμε δύο άτομα από την επαρχία Αμμοχώστου, 39 και 28 ετών. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις των θυμάτων λίγο πριν δολοφονηθούν. Ο 39χρονος ενημέρωνε τον 28χρονο κι αυτός με τη σειρά του τον εκτελεστή. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή δεν παραδέχονται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.»

Σε αυτήν την αναφορά προς το zougla.gr προχώρησε αξιωματικός της αστυνομίας Κύπρου, αναφερόμενος στις χθεσινές συλλήψεις για την υπόθεση του πενταπλού φονικού που είχε σοκάρει την Κύπρο στις 23 Ιουνίου του 2012.

Στελέχη της αστυνομίας εκτιμούν πως οι δύο άντρες, o Κ.Π. και ο Χ.Φ., έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εν ψυχρώ εκτέλεση τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, μέλη της προσωπικής φρουράς του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους πρόδωσε το… τηλέφωνο

Η εμπλοκή τους προέκυψε το τελευταίο διάστημα μετά την αξιοποίηση πληροφοριών από μάρτυρα ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση και τη διερεύνηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων τους.

Εντοπίστηκαν δύο αναπάντητες κλήσεις του 39χρονου προς τον 28χρονο το βράδυ του φονικού. Η πρώτη κλήση έγινε ενώ τα θύματα βρίσκονταν εντός της ντισκοτέκ «Soho», ενώ η δεύτερη όταν τα μέλη της φρουράς του επιχειρηματία εξήλθαν και κατευθύνονταν προς το αυτοκίνητο όπου έγινε η εκτέλεση.

«Εντοπίστηκαν μετά την ανάλυση των τηλεφωνημάτων. Ο εκτελεστής, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, επικοινώνησε μέσα από τη φυλακή με τους συλληφθέντες. Έτσι άρχισε η έρευνα. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι δύο συλληφθέντες παρακολουθούσαν τα θύματα. Ο 39χρονος ενημέρωνε τον 28χρονο και αυτός τον εκτελεστή. Τώρα βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία» εξηγούν αστυνομικές πηγές.

Τόσο για τον 39χρονο όσο και για τον 28χρονο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μπιραρίας, έχει εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης έξι ημερών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων κινητά τηλέφωνα που απεστάλησαν για αποκάλυψη δεδομένων και χειρόγραφα σημειώματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος πρόκειται να δικαστεί τον Οκτώβριο στη Λευκωσία για παράνομη κατοχή όπλου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σοκ προκάλεσε το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιουνίου 2012, στην Αγία Νάπα η εν ψυχρώ εκτέλεση τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, μελών της προσωπικής φρουράς του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

Αστυνομικές πηγές της Κύπρου έκαναν λόγο για «μαφιόζικη εκτέλεση» και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων παροχής προστασίας και του υποκόσμου στη Αγία Νάπα και στη Λευκωσία. Ο εκτελεστής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε εντολή να σκοτώσει όλους τους επιβάτες, καθώς υπέθεσε πως μέσα στη μαύρη BMW 730i θα επέβαινε ο επιχειρηματίας Φάνης Καλοψιδιώτης. Τη στιγμή, όμως, που διαπράχθηκε το γκανγκστερικό χτύπημα εκείνος κοιμόταν στο σπίτι του.

Συνολικά πέντε άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο από δώδεκα και πλέον σφαίρες γύρω στις 03.30 το πρωί, καθώς έφευγαν από γνωστή μπιραρία στη συμβολή της οδού Καταλυμάτων με την οδό Λουκά Λουκά.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι πέντε φρουροί βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι και τους γάζωσαν με πυροβόλα όπλα.

Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο των θυμάτων συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Τέσσερα από τα θύματα, τα οποία έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη σκηνή του φονικού.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες
από την Αντιτρομοκρατική

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέλαβαν το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012, στην Αθήνα δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

O επιχειρηματίας Φάνος ΚαλοψιδιώτηςΗ σύλληψη ακολούθησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τις κυπριακές αρχές, ενώ έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών οι συλληφθέντες, εκδόθηκαν στην Κύπρο, όπου και τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας υλικό DNA από τον τόπο των δολοφονιών, καθώς και ένα βίντεο όπου είχε καταγραφεί το πρόσωπο ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Ακόμη μία σύλληψη

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας 27 ετών, για τον οποίο οι Αρχές της Κύπρου είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αναφορικά με την ίδια υπόθεση. Στοιχείο σε βάρος του 27χρονου αποτέλεσαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που φέρεται να είχε με τους δράστες λίγο πριν και μετά την πενταπλή δολοφονία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης