Απειλές για τη ζωή της από πλούσιους Έλληνες ισχυρίστηκε πως δέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Την αποκάλυψη έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times.

Ειδικότερα, όταν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ρωτήθηκε για την φοροδιαφυγή των πλούσιων Ελλήνων απάντησε: «Καλύτερα να μην πω πολλά, ξέρετε, διότι όταν μίλησα για την Ελλάδα και για το θέμα των φόρων, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλεια μου», τονίζει και συνεχίζει: «Αλλά και ο κλάδος της ναυτιλίας, πραγματικά, πληρώνει φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω ότι είναι έτσι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος των FT τη ρώτησε: «Αλλά δεν είναι μέρος του προβλήματος, ότι τόσοι πολλοί Έλληνες – ή άλλες πλούσιες ελίτ – έχουν μετακινηθεί σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερους φόρους;»

Αναστενάζοντας, η Κριστίν Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα.

«Ακούω από την πρεσβεία μας ότι υπάρχουν άνθρωποι στα 30 τους, ας πούμε, που αφήνουν και τη Γαλλία» λέει η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ. «Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα τους επειδή δεν αισθάνονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις τους ή να βρουν ευκαιρίες, αυτό είναι πολύ λυπηρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Λαγκάρντ συνεχίζει με το προσφιλές της θέμα, αυτό της φοροδιαφυγής, και αποφάσισε να το «ανεβάσει» ως το πλέον σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς πιστεύει πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα έλυνε πάρα πολλά προβλήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης