Βρετανοί επιστήμονες έχουν φτάσει σε κάποια απίστευτα ενδιαφέροντα συμπεράσματα έπειτα από χρόνια έρευνα για τον μύθο του Μεγαλοπόδαρου, που σύμφωνα με τον θρύλο κατοικεί και περιπλανιέται στην αφιλόξενη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Ο εδικός γενετιστής, ο οποίος φαίνεται να απασχολείται αποκλειστικά σε έρευνες DNA, επιχείρησε ένα πείραμα ώστε να δοθεί μια λογική εξήγηση σε έναν μύθο που πείθει ακόμα και σήμερα πολύ κόσμο για την εγκυρότητά του. Ο Μπράιαν Σάικς, λοιπόν, απεύθυνε διεθνές κάλεσμα σε όσους ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση του «απαίσιου χιονάνθρωπου», ώστε να του παραδώσουν στοιχεία και ευρήματα, καρπούς δηλαδή πολύχρονων ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού ο Σάικς ξεδιάλυνε τα στοιχεία DNA τα οποία περισυνέλεξε, ξεκίνησε την περιπέτειά του σε περιοχές των Ιμαλαΐων για να συνταιριάξει το γενετικό υλικό που είχε στην κατοχή του με εκείνο κάποιου άλλου ζώου. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την εμμονή του και τις υποψίες του, και είναι θεαματικά.

Το DNA ταιριάζει 100% με το προϊστορικό είδος (που αναγνωριζόταν ως εξαφανισμένο) της πολικής αρκούδας jawbone από το Σβάλντμπαντ. Η ύπαρξη αυτού του είδους χρονολογείται πριν από 40.000 με 120.000 χρόνια και οι επιστήμονες γνώριζαν πως ζούσε στις περιοχές της σημερινής Νορβηγίας.

Ο Σάικς, βέβαια, δεν ενδίδει στην έπαρση και μένοντας συγκρατημένος δηλώνει ότι ίσως το θρυλικό πλάσμα είναι ένα υβρίδιο που προέκυψε από την ανάμειξη απογόνου της προϊστορικής αρκούδας με κάποιο άλλο είδος της ίδιας οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπου κι αν καταλήξουν οι έρευνες, το σίγουρο είναι ότι η ανακάλυψη έφερε μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα και έκοψε τα φτερά των φαντασιόπληκτων που ακόμη θεωρούσαν πιθανή την ύπαρξη του μυθικού πλάσματος.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια: Ανδρέας Σιαφάκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης