Οπτικό υλικό και μέρος των απολογιών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δόθηκε στη δημοσιότητα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη και το τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση  του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγγελος Μητρετώδης μεταφέρεται με χειροπέδες στο δικαστήριο

Οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών Χακάν Γιαλτσιντούγ και Σελίν Οζέλ παρόλο που ζήτησαν εκ νέου την αποφυλάκισή τους, ο δικαστής διέταξε την περαιτέρω κράτησή τους.  Επίσης όπως είναι γνωστό, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί  το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο στρατιωτικών, ενώ  δεν έχει οριστεί και δικάσιμος, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης μεταφέρεται με χειροπέδες στο δικαστήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει οπτικό υλικό το οποίο δείχνει τον Δημήτρη Κούκλατζη και τον Άγγελο Μητρετώδη δεμένους με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ένα από τα πρωτοσέλιδα της τουρκικής εφημερίδας

Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, όπου και εξετάστηκε το αίτημα αποφυλάκισης.

Τι κατέθεσε ο Άγγελος Μητρετώδης 

Ο Άγγελος Μητρετώδης στο τουρκικό δικαστήριο κατέθεσε ότι  και οι δύο βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης πριν τη σύλληψή του

Όπως είπε:
«Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό και τον υπολοχαγό μου από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους εξηγήσαμε ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε.Απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι διότι σκεφτήκαμε πως ήταν ίχνη μεταναστών».

Δημήτρης Κούκλατζης

Η κατάθεση του Δημήτρη Κούκλατζη 

Ο Δημήτρης Κούκλατζης  ανέφερε σχετικά τα ίδια στην κατάθεσή του. Όπως τόνισε δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ’ όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα ενώ συμπλήρωσε πως βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά.

Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης πριν τη σύλληψή του

Επίσης πρόσθεσε: «Στο σημείο αυτό πηγαίναμε πολύ συχνά, αλλά ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.Έχω μείνει έκπληκτος με όλα αυτά που έχουν συμβεί».

Άγγελος Μητρετώδης

Οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου 2018, στις Καστανιές Έβρου. Η «Milliyet» αναφέρει πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος».

Οι δύο στρατιωτικοί, που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες, εικονίζονται να βαδίζουν σιδηροδέσμιοι με χειροπέδες και να συνοδεύονται από δύο χωροφύλακες έκαστος

Διαβάστε επίσης: Τρίτο “όχι” στο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης