Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν παραμέρισαν τελικά τις διαφορές τους και θα παραβρεθούν από κοινού στην Αγία Πετρούπολη για να εγκαινιάσουν έκθεση έργων τέχνης, στην οποία συμπεριλαμβάνονται χρυσά αντικείμενα που είχαν κατάσχει τα σοβιετικά στρατεύματα από τους ναζί στη Γερμανία μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ και ο Πούτιν ανακοίνωσαν ότι οι διαφωνίες που είχαν ανακύψει προηγουμένως διευθετήθηκαν. «Έπειτα από μια συζήτηση μεταξύ του προέδρου και εμού, θα εγκαινιάσουμε την έκθεση», δήλωσε η Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε δηλώσει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα έδινε το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων λόγω μιας διαφωνίας που αφορούσε «το πρωτόκολλο».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε Ρωσία και Γερμανία να ακολουθήσουν το παράδειγμα των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πνεύματος και των δύο χωρών, οι οποίοι συνεργάστηκαν πέρα από κάθε πολιτικό πλαίσιο και καλούπι.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης